Expositie van, voor en door boeren en boerinnen

Venray | In de bibliotheek in Venray is van maandag 20 mei tot en met donderdag 6 juni een expositie te zien van, voor en door boeren en boerinnen.

De tentoonstelling laat de agrarische geschiedenis van de 20e eeuw in vogelvlucht zien. De omschakeling van graanteelt naar veehouderij, de landbouwmodernisering en ruilverkaveling zijn enkele voorbeelden. Er worden ook gratis rondleidingen gehouden. De tentoonstelling bestaat uit foto's afkomstig uit de collecties van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) en Zij Actief Limburg. Vijf boerinnen en boerendochters selecteerden uit duizenden foto's een dertigtal favorieten die de verhalen vertellen over de praktijk van het boerenleven in de twintigste eeuw.

Praktijk boerenleven in de twintigste eeuw

Heemkunde Stichting 't Raokeliezer uit Merselo heeft materiaal in bezit of in bruikleen, zoals kleding en meubilair. Hiermee wordt de presentatie verder aangekleed.

Op donderdag 23 mei, dinsdag 28 mei en donderdag 6 juni van 13.00 tot 17.00 uur zijn vrijwilligers van 't Raokeliezer in de bibliotheek aanwezig om een sfeerimpressie te geven van het boerenleven van de 20e eeuw en om uitleg te geven bij de tentoonstelling. De gratis rondleidingen duren telkens dertig minuten.