Onderhoud aan slechte wegen

VENRAY | 8 procent van de wegen en fietspaden in de gemeente Venray is slecht tot zeer slecht en hard aan onderhoud toe. 9 procent van de wegen is voldoende van kwaliteit, 41 procent krijgt de kwalificatie goed en 42 procent zeer goed.

Dat blijkt uit onderzoek dat in het kader van het wegenonderhoud dat voor de periode 2018-2020 is gedaan. Binnen twee jaar moeten die wegen een gedegen opknapbeurt krijgen. De Stationsweg, Steegse Peelweg, fietspad Kiekweg en Gunhoekweg staan met voorrang op de renovatielijst. Dit is volgens de gemeente Venray een voorlopige planning, die nog onderhevig is aan enkele onzekerheden. Een gedeelte van de 8 procent is inmiddels al aangepakt.

Sommige wegen zijn zo ver in verval kunnen raken, omdat tijdens de recente crisisperiode onderhoudswerkzaamheden zijn opgeschoven. Omdat de agrarische sector en de bijbehorende transportbewegingen in het buitengebied van Venray snel groeien, gaat de kwaliteit van de wegen in het buitengebied sneller achteruit dan verwacht, leert onderzoek. Niet uitgesloten wordt dat alle wegen in het buitengebied uiteindelijk moeten worden verbreed.