Stijn Brinkman maakt de 1-2 voor Venray.
Stijn Brinkman maakt de 1-2 voor Venray. Foto: Rikus ten Brucke

Fouten kosten Venray de kop (video)

Venray | Venray verloor zondagmiddag in eigen huis met 1-2 van Chevremont. Er zat zeker meer in voor de ploeg van trainer Frans Koenen, die eerder dit seizoen ook al nipt verloor van de Zuid-Limburgers.

Door onze redactie

Na een kwartier spelen volgde het eerste moment van opwinding, toen Danny Pelzer de bal op het middenveld veroverde en Bram Vievermans aan de rechterkant wegstuurde. De voorzet van Vievermans was goed, maar Chevremont-back Boyd Joosten kon ternauwernood voorkomen dat Ron Kleuskens zijn voet tegen de bal aan kon zetten. Diezelfde Pelzer loste enkele minuten later een schot, maar doelman Mark Voss bracht redding.

Daarna kwam Chevremont wat beter in het duel. Allereerst was een voorzet na een soepele aanval over links nét te scherp voor Rodney Klinkenberg; even later werkte Jordy Wismans de bal uit een voorzet verraderlijk over de achterlijn. Na ruim een half uur spelen viel de openingstreffer. Na balverlies van Pelzer was het Brian Jacobs die het doel van Sam Stiphout onder vuur nam. De Venray-doelman kon niet klemmen, waarna Stef van Dijck de bal wilde wegwerken, maar in plaats van het leer raakte hij Klinkenberg: strafschop.

Joy Koenen stond aanvankelijk langs de lijn na een blessurebehandeling, betrad zonder toestemming het veld en kreeg daarvoor geel. Stiphout koos bij de strafschop de verkeerde hoek: 0-1.

Vlak voor rust was er nog een mogelijkheid voor Stijn Brinkman, die zijn tegenstander goed uitkapte en net voorlangs schoot.

De eerste kans na rust was direct raak. Een aanval van Venray liep dood, waarna de gasten overnamen. Uit een breedtepass van Daniel Meijer was het Klinkenberg die de voorsprong vrij eenvoudig kon verdubbelen: 0-2. Van Dijck viel even later geblesseerd uit.

'In deze jonge groep zit nog zoveel rek'

Twintig minuten voor tijd maakte Venray de aansluitingstreffer. Vievermans werd na een goede actie tegen de grond gewerkt, waarna Venray op een mooie positie een vrije trap kreeg. Brinkman ging achter de bal staan en schoot de bal in de verre hoek achter doelman Voss: 1-2.

Een kwartier voor tijd werd Chevremont-trainer Jan van Dijk, oud-trainer van VVV-Venlo, van het veld gestuurd wegens aanmerkingen op de leiding. Venray kon niet veel meer uitrichten in het laatste kwartier. Een voorzet van Ron Kleuskens belandde nog op het dak van het doel. Een zure nederlaag voor de middenmoter, die het de huidige nummer drie (tot voor het duel de nummer twee) op de ranglijst desondanks lastig wist te maken.
Doelman Stiphout: "Ik denk dat het een zure nederlaag is. Als je naar de wedstrijd kijkt, creëren zij weinig kansen en zijn wij de betere. Zij straffen onze individuele fouten echter af."

Potentie

Ondanks de nederlaag kijkt Joy Koenen niet ontevreden terug. "We kunnen tevreden zijn dat we tegen de nummer twee zo'n goede pot spelen. Eigenlijk verdienden we het om te winnen", aldus de verdediger. Terugblikkend op het seizoen: "Over het algemeen was het een redelijk seizoen. We hebben wat pech gehad met blessures. Als volgend seizoen iedereen fit is, denk ik dat we wel wat plekken kunnen stijgen. Al met al denk ik dat we toch wel weer stappen hebben gezet. In de jaren hiervoor streden we tegen degradatie, nu hebben we echt stappen vooruit gezet. Op cruciale momenten hebben we net niet kunnen aanhaken. Dat is een mooie doelstelling voor volgend jaar. Deze groep is nog zo jong en er zit nog zoveel rek in, dus ik denk dat we volgend seizoen zeker bovenin mee kunnen gaan doen."

Venray-Chevremont 1-2 (0-1). Doelpuntenmaker Venray: Stijn Brinkman.

Venray: Stiphout; Wismans, Van Dijck (60. Lenders), Koenen, Cornelissen (77. Rommen); Egelmeers, Brinkman, Pelzer; Vievermans, Vullings (60 Kersten), Kleuskens.