MGC Venray: Jan Engels wint

Venray | De vierde speelronde leverde prima scores op.

Jan Engels wist hier het meeste voordeel uit te halen door te winnen van lijstaanvoerder Huub Straatman. Engels startte erg slecht en verloor de eerste ronde terecht met 6 slagen verschil. Daarna ging bij Engels het gas erop en met een ronde van 23 slagen nivelleerde hij zijn achterstand door nu zelf met 6 slagen te winnen. Op het laatste rondje van 22 slagen stond geen maat en Straatman kon proberen te redden, wat er te redden viel, maar verloor toch met 4 slagen verschil: Engels 4 – 2 (76 – 80).

De ronde van 22 slagen was de laagste tot nu toe in deze competitie. Gerrie Janssen speelde tegen Gerrit Janssen en verraste door de eerste ronde zijn naamgenoot met 25 – 26 aan de kant ze zetten. Daarna was het beste er af bij Gerrie en Venrayse Gerrit profiteerde met ronden van 24 en 25 en haalde met 75 slagen de dagzege binnen. Gerrie speelde ondanks de 2 – 4 nederlaag zijn beste partij van dit seizoen met 86 slagen. Dat gold ook voor Jan van der Haghen, die met eveneens 86 slagen toch met 2 – 4 het onderspit moest delven tegen Gerrit Vermeulen met 79 slagen. Toch verraste Van der Haghen zijn opponent met een rondje 25 in de tweede omloop en profiteerde door deze ronde met twee slagen te winnen, waarna Vermeulen in de laatste ronde alsnog de 4 – 2 overwinning naar zich toe trok. De score van Van der Haghen betekende eveneens zijn beste seizoenscore.

In de stand veranderde er nog al het een ander. Jan Engels nam de leiding over van Huub Straatman met 3 punten. Gerrit Vermeulen klom een plaatsje en heeft nu met 5,5 punten de tweede plek in handen. Gerrie Janssen klom ondanks de nederlaag twee plaatsen en is met 6,5 punten derde met één wedstrijd minder gespeeld. Huub Straatman zakte naar de vierde plek met 8 punten. Gerrit Janssen steeg ten koste van Jan van der Haghen een plaats is nu vijfde met 8,5 punten om 10,5 punten.