Het bestuur van FC Coronaas.
Het bestuur van FC Coronaas. Persfoto

FC Coronaas is geen bierclub

Venray | Zaalvoetbalvereniging FC Coronaas bestaat deze maand vijf jaar. "We zijn steeds meer een begrip geworden in Venray", stelt bestuurslid Danny Caelen, die gezelligheid als een van de belangrijkste pijlers noemt. "Dat is onze kracht en proberen we te waarborgen."

Door Sven Poels

Een lekker pintje op z'n tijd, wie houdt er nou niet van? Bij zaalvoetbalvereniging FC Coronaas, vernoemd naar het bekende Mexicaanse biermerk, zijn ze naar eigen zeggen in elk geval 'groot voorstander' van het goudgele goedje.

"De twee kroontjes zitten zelfs in ons logo", vertelt bestuurslid en mede-oprichter Danny Caelen (38) enthousiast. "Ziet er superleuk uit."

Een serieuze club met een knipoog, zo zou je FC Coronaas kunnen omschrijven. "Gezelligheid staat bij ons hoog in het vaandel, maar we zijn absoluut geen bierclub. We zijn laagdrempelig en 'down to earth'. Open voor iedereen. Dat is onze kracht en proberen we te waarborgen."

Het begon allemaal vijf jaar geleden, in mei 2014. "Het jaar daarvoor zaalvoetbalden ik en de vijf andere mede-oprichters en huidige bestuursleden (voorzitter Gregory Borg, vice-voorzitter Dennis Steers, secretaris Maryse Platel, penningmeester Dennis Snijder en bestuurslid Patrick Bergs, red.) nog bij SV Lake Valley. 'Dat kunnen we zelf beter doen', dachten we. Of misschien beter gezegd: ánders. Dus toen hebben we met z'n zessen FC Coronaas opgericht, met de clubkleuren geel en blauw."

Inmiddels kan er wel gesproken worden van een succes. De vereniging telt vier (senioren)teams – Caelen speelt zelf in het tweede – en heeft ruim zestig leden, waarvan er zo'n veertig binnen de lijnen actief zijn. "Het eerste komt uit in de eerste klasse, wat een redelijk niveau is. En met het tweede zijn we de afgelopen twee jaar achter elkaar kampioen geworden in de vierde en de derde klasse. Maar het absolute hoogtepunt is dat we als vereniging een stabiele factor zijn. We zijn steeds meer een begrip geworden in Venray, wat we enorm koesteren."

Dat komt mede doordat FC Coronaas ook buiten sporthal De Wetteling aan de naamsbekendheid werkt. "We organiseren veel voor de leden; drie keer per jaar is er feest. Er is een nieuwjaarsbal en aan het einde van het seizoen laten we mannen, vrouwen en kinderen een dag tegen elkaar voetballen."

Beachvoetvolleytoernooi

Sinds 2017 behoort ook het jaarlijkse beachvoetvolleytoernooi tot de vaste activiteiten op de voetbalkalender. "Een tweedaags evenement voor café Het Moment in het centrum van Venray. Ook altijd heel bijzonder", meent Caelen, die er zelf ook elke keer aan deelneemt.

En populair. De inschrijving voor de komende editie, in het weekend van 29 en 30 juni, is namelijk al vol. "Na twee weken hadden we al zestien teams, wat voor ons het bewijs is dat we op de goede weg zijn. Die stabiliteit willen we graag behouden."

Inschrijven voor de reservelijst is wel nog mogelijk. Stuur dan een e-mail met je contactgegevens en teamnaam (maximaal vijf leden per team) naar toernooi@coronaas.nl.

Voor meer informatie over FC Coronaas, ga naar de website www.coronaas.nl.