Volharding nipt onderuit

DAW-Volharding 2-1 (1-0). Doelpuntenmaker Volharding: Rick Tissen.

Schaijk | Volharding is er niet in geslaagd om voor de derde opeenvolgende week een uitduel te winnen. Eerder werden SSS'18 en Sportclub Irene nog verslagen, maar op bezoek bij DAW ging het mis voor de tweedeklasser: 2-1.

Na de openingsfase kwam Volharding beter in de wedstrijd. De gasten misten enkele kansen, waarna DAW toch op voorsprong kwam. Een knal verdween via de paal in het doel van Volharding. Daar stond eerste doelman Roel van Rens op dat moment niet meer. Hij moest na ruim een kwartier het veld verlaten met een schouderblessure en werd vervangen door Tim van Doorn.

Na rust zakte DAW in. Na ruim een uur spelen verraste Kevin Reijnders de DAW-doelman bijna met een indraaiende vrije trap. Een minuut later zeilde een voorzet van Jip Verstegen rakelings langs het doel. De grootste kans was voor Kas van den Bosch, die een kwartier voor tijd oog in oog met de goalie van DAW faalde. Twee minuten voor tijd viel de beslissing aan de andere kant. De fysiek sterke spits Corick Megens passeerde Van Doorn. Direct daarna zorgde Rick Tissen nog wel voor de 2-1, maar die was voor de statistieken. Zondag speelt de tweedeklasser thuis tegen EVVC.