Merselo komt twee goals tekort

Merselo-Elsendorp 2-1 (2-0). Doelpuntenmakers Merselo: Bas Litjens, Dirk Ewals.

Merselo | Merselo zag de tweede periodetitel in de vijfde klasse afgelopen zondag aan de neus voorbij gaan. Na een goede eerste helft stond de ploeg met 2-0 voor tegen Elsendorp, maar na rust werd er niet meer gescoord. Daardoor won Sambeek de tweede periodetitel op doelsaldo.

Merselo startte het duel goed en het elftal van trainer Stef van Asten kreeg in de persoon van Daan Hendriks in de eerste elf minuten liefst drie kansen. Het duurde tot na het half uur voordat de openingstreffer viel. Bas Litjens mocht aan de linkerkant een vrije trap nemen ter hoogte van het strafschopgebied. Met een geweldige curve verraste hij de doelman in de verre hoek: 1-0. Twee minuten later moest Tom Michels met een hamstringblessure van het veld. Het eerste balcontact van diens invaller, Dirk Ewals, was direct raak: 2-0.

Tijdens de gang naar de kleedlokaal gaf aanvoerder Bas Philipsen nog aan dat Merselo zelden twee dezelfde helften speelt en niets bleek minder waar. Na rust werd er vrij direct een tegentreffer geïncasseerd en werden de gasten de betere partij. Merselo maakte in de persoon van Jord de Keijzer nog wel de 3-1, maar hij werd buitenspel gevlagd door de grensrechter van Elsendorp. Omdat Sambeek er liefst negen maakte tegen SVS, kwam Merselo uiteindelijk twee doelpunten tekort om er met de tweede periodetitel vandoor te gaan.

Afgelopen donderdag werd in eigen huis met 2-2 gelijkgespeeld tegen Fiducia. Beide doelpunten kwamen toen van de voeten van Daan Hendriks.