Afbeelding
Foto: MMSK

Concert MMSK
St. Petrus' Banden

Venray | MMSK St. Petrus' Banden bestaat zestig jaar en viert dit met een concert op zondag 23 juni om 14.00 uur in de kleine zaal van Schouwburg Venray. De presentatie is in handen van wethouder Anne Tielen.

De vereniging heeft in de zestig jaar dat het bestaat diverse gezichten gehad en vele veranderingen doorgemaakt. Op 23 juni wordt teruggeblikt op deze jaren met onder andere diverse verzoeknummers van jubilarissen en leden uit zestig jaar MMSK St. Petrus' Banden. Tijdens het concert worden de leden Jan van Kempen, Willem van Lieshout en Frans Rommen gehuldigd voor hun zestigjarig lidmaatschap.

Na het concert is er gelegenheid om de jubilarissen te feliciteren. Ondanks dat het concert gratis toegankelijk is, zullen er wel kaarten voor beschikbaar gesteld worden. Dit om teleurstellingen ter plekke te voorkomen wanneer er geen stoelen meer beschikbaar zijn.

In Venray bestond in de jaren 1950 het Sint Antoniuspatronaat. Het doel van het patronaat was om opgroeiende jongens van de straat te houden. In 1959 werd er binnen het patronaat een drumband opgericht om tijdens wandelevenementen muziek te maken, wat in die tijd heel populair was. Hier werden de beginselen gelegd van de vereniging die dit jaar zijn 60 jarig bestaan viert.

De belangstelling voor de nieuwe vereniging was overweldigend. Door de grote toestroom aan leden werd de drumband meteen aangevuld met jachthoorns, trompetten en sousafoons.

De naam waaronder ze zich in die tijd presenteerde was Jachthoorn- en Trompettenkorps St. Petrus' Banden. De vereniging bleef 13 jaar in deze vorm bestaan tot het er in 1973 een 'Marjoretten peleton' bijkreeg en de naam veranderde in Muziek- en Marjoretten Showkorps St. Petrus' Banden.

Vanaf midden jaren '70 braken er tijden van groot succes aan voor MMSK. Zo werd in 1975 voor het eerst een Taptoe in Venray gehouden, een evenement dat bijna 25 jaar lang terugkeerde op de Grote Markt.

De vereniging is ook de laatste decennia blijven groeien, veranderen en ontwikkelen en is nu een hechte muziekvereniging voor jong en oud.

Ondanks dat er met carnaval, Sinterklaas en het jaarlijkse defilé van de avondvierdaagse nog op straat gemarcheerd wordt, legt de vereniging zich de laatste jaren meer toe op grote concerten, zoals shows bij Venray Viert Vrijheid, Magic on Stage en Musicals on Stage en stonden zij in 2018 met Toppers in Rooj in Evenementenhal Venray.