Chaos compleet rond zonnepark

VENRAY/SMAKT | De discussie en de besluitvorming rond het Kronos-zonnepark in Smakt is in een chaos verzand. Antwoorden op tientallen vragen werpen alleen maar nieuwe vragen op en de zaak wordt nog complexer nu de Duitse projectontwikkelaar de gemeente Venray 'in gebreke stelling' in de schoenen wil schuiven. Dit als het zonnepark voor 16 mei van de raadsagenda wordt gehaald.

Door Henk Baltussen

Dat laatste willen de drie coalitiepartijen CDA, D66 en Venray Lokaal, omdat het college nog volop beleid aan het maken is rond duurzame energieopwekking. Dat nieuwe beleid ligt er na de zomer. Pas dan kan met goed fatsoen een besluit worden genomen over wel of geen zonnepark in Smakt, laten de drie partijen in een brief aan de commissie Wonen weten. Die commissie schrapte dinsdag vervolgens het agendapunt.
Theo Mulders, commissielid van Samenwerking Venray, uitte vervolgens zijn zorgen over het 'dreigement' van Kronos, dat stelt veel te lang op een besluit te moeten wachten over de vergunningaanvraag van het zonnepark. Wat als de rechter er zich dan mee gaat bemoeien, stelde Mulder. "Misschien zijn we dan nog verder van huis."
Wie heeft nu eigenlijk de regie?, vroeg Cees de Vocht (Venray Lokaal) zich af. Maandag voert het presidium overleg over de ontstane situatie en wat dat voor de raadsvergadering van 16 mei betekent.