Bisschop Sri Lanka in Venray

Venray | In de Grote Kerk in Venray wordt zondag 12 mei tijdens de heilige mis van 09.30 uur ook stilgestaan bij de honderden slachtoffers die vielen bij de terroristische aanvallen op paaszondag in kerken en hotels in Sri Lanka. De speciale herdenking wordt bijgewoond door de uit het Sri Lankaanse bisdom Baticaloa afkomstige bisschop mgr. Joseph Ponniah.

De bisschop uit Sri Lanka is in Nederland vanwege een bedevaart in het Belgische Mariabedevaartsoord Banneux. Samen met deken Ed Smeets verzorgt bisschop Ponniah de mis in Venray. Hij is op uitnodiging van de Nederlandse Tamilgemeenschap een paar dagen in Nederland. Zaterdag brengt hij een bezoek aan Banneux, een dag later neemt de bisschop een deel van de mis in Venray voor zijn rekening en maandag staat een ontmoeting met bisschop Harrie Smeets van het bisdom Roermond, oud-deken van Venray, op de agenda.

"We nodigen iedereen van harte uit voor deze bijzondere dienst in de Grote Kerk", zegt Anton Thurayappah, voorzitter van de Venrayse stichting Mullai, die zich onder meer richt op het ondersteunen van kleinschalige projecten in bijvoorbeeld weeshuizen in Sri Lanka.