Recreatieplas 't Schaartven in Overloon gezien vanuit de lucht.
Recreatieplas 't Schaartven in Overloon gezien vanuit de lucht. Foto: Marco van den Broek

Slot op 't Schaartven

Overloon | Angela Timmermans schrok zich afgelopen zaterdag rot tijdens haar hardloopronde. Al jarenlang loopt ze rondom natuurplas 't Schaartven in Overloon, maar dat is sinds kort onmogelijk. "Er staat een flink hekwerk en er is geen doorkomen aan", verzucht Timmermans.

Al decennia lang recreƫert Timmermans bij mooi weer in en rondom de plas. Ook haar kinderen komen graag bij 't Schaartven. Timmermans vindt het dan ook onbegrijpelijk dat ondernemer Thijs Hofmans de deuren van de plas kan sluiten. "Ik begrijp wel dat de gemeente Boxmeer 't Schaartven heeft verkocht, maar dit kan toch niet de bedoeling zijn. Alle toegangswegen zijn gewoon geblokkeerd door hekwerken. Dit is een flinke aderlating voor de recreatie in Overloon. Honderden mensen wisten de plas te vinden bij mooi weer."

Ook de politiek in de gemeente Boxmeer bemoeit zich met de toekomst van 't Schaartven. De fracties VDB/LO en PK hebben vragen gesteld aan het college van B en W. De partijen willen onder meer weten wat er precies is gebeurd bij de verkoop van de recreatieplas en of er fouten zijn gemaakt.

Eigenaar Hofmans kondigde enkele weken geleden al aan dat hij 'de boel' op slot zou gooien. Wat er precies met de recreatieplas gaat gebeuren is nog niet bekend. Mogelijk wordt het dagstrand op termijn tegen betaling weer geopend, maar dat is komende zomer in ieder geval nog niet het geval.