Afbeelding
Foto: Bas Delhij

Royale zege voor honkballers

Boxmeer | De honkballers van Royals uit Boxmeer en Venray boekten zondagmiddag de tweede zege op rij in de eerste klasse. Ditmaal werd Kinheim 2 aan de zegekar gebonden door het team van coach Maurice Dumas: 17-7. Voetbalster Kika van Es wierp symbolisch de eerste bal. De verdediger van Ajax was op uitnodiging Royals aanwezig.

"Het was een geweldige wedstrijd in een mooie ambiance", vertelde trainer Dumas. Ook de cheerleaders van Partizans, onder leiding van Rob Tonair, gaven demonstraties tussen de innings door. Kinheim begon goed aan de wedstrijd en kwam 0-2 voor. Maar de Royals kwam in de eerste inning op gelijke hoogte. In de tweede inning liep Royals weg van Kinheim door onder andere een grand slam van Efraim Herkul. Goed voor 4 punten in één keer. Dit kwam Kinheim niet meer te boven. Ook korte stop Aart de Water sloeg drie uit vier met een homerun.

De startende werper was Bart Derks van de Ven die zes innings dominant heeft gegooid. Bas Hendriks heeft het van Bart overgenomen en gooide de wedstrijd op slot. (foto: Bas Delhij)