Tienklapper hockeysters

Venray-Cranendonck 10-1 (5-1). Doelpunten Venray: Stella Wientjes (3x), Imke Huggers en Joni van Alst (beiden 2x), Jans Manders, Lotte Logtens en Franka van Beek.

Venray | In de vierde klasse verpulverden de hockeysters van Venray op eigen veld Cranendonck: 10-1. Bij rust leidde de thuisploeg al met vier doelpunten verschil (5-1). Vanaf de eerste minuut zette Venray hoog druk op de gasten. Dat leverde na enkele minuten spelen ook al meteen de openingstreffer op. Na een fraaie dribbel tekende Joni van Alst voor de eerste van tien treffers. Enkele minuten later stoomde Loni van Alst vanaf rechts op, waarna Stella Wientjes uit de rebound 2-0 scoorde.

Na een combinatie tussen Wientjes en Imke Huggers scoorde laatstgenoemde de derde treffer van de dag. Daarmee was de koek nog niet op. Opnieuw Wientjes, met een harde slag, bracht de stand op 4-0. Uit een strafcorner wisten de gasten uit Cranendonck hun enige treffer te scoren. Het slotakkoord voor rust was van Venray. Vanuit een onmogelijke hoek bracht Jans Manders hard uithalen de ruststand op 5-1.

Na de pauze werd de druk verder opgevoerd. Uit een voorzet van Imke Huggers scoorde Stella Wientjes met haar derde treffer van de dag de 6-1, waarna Joni van Alst met een fantastische backhandslag in de kruising het zevende doelpunt voor haar rekening na. Lotte Logtens uit een rebound na een strafcorner, Franka van Beek met een tip-in en opnieuw Huggers bepaalden de eindstand op 10-1. In de strijd om de tweede plek speelt Venray op zondag 12 mei een cruciale uitwedstrijd tegen DVS. Aanvang 12.45 uur. Venray staat nu tweede met 46 punten uit achttien duels, DVS volgt als derde met een puntje minder.