Ellis Michiels hielp haar teamgenoten uit de brand. (archieffoto Peel en Maas)
Ellis Michiels hielp haar teamgenoten uit de brand. (archieffoto Peel en Maas) Foto: Henk Lammen

Eef Kerkhof verlaat Venray

Venray | De voetbalsters van SV Venray hebben afgelopen zondag goede zaken gedaan in de strijd om de periodetitel. De ploeg van interim-coach Henk Goorts en Jurgen Langenhuizen won het thuisduel met Nooit Gedacht met 3-2 en daardoor staat Venray, met Maarssen en Eldenia (inmiddels kampioen), op de eerste plaats in de stand voor de derde periode.

Door Peter Schoeber

Sportief gaat het de dames van Venray voor de wind, maar door blessures is het wekelijks puzzelen om een elftal op de been te krijgen, legt Jurgen Langenhuizen uit. Zo was hij blij dat Ellis Michiels, ondanks een vrij weekend, haar teamgenoten uit kwam helpen. Rond het rustsignaal meldde ze zich op het sportpark. "De bespreking in de rust heb ik wel meegekregen. Vandaag (zondag, red.) speelde ik als rechtsvoor, ik zorgde voor snelheid langs de lijn. En ik heb er geen spijt van, dat ik teruggekomen ben."

Terwijl het team in een flow zit, neemt de onzekerheid binnen de groep toe. Hoe ziet de toekomst eruit, wie wordt de nieuwe trainer als opvolger van Jan Trienekens, die vier weken geleden vertrok? Vooral de speelsters willen snel duidelijkheid om te kunnen afwegen of ze doorgaan of een andere keuze gaan maken. Officieel wil niemand er iets over zeggen (bronnen vertellen meer) en er wordt verwezen naar het Venray-bestuur. Dat moet duidelijkheid verschaffen over de toekomst van het Venrayse vrouwenvoetbal. De overschrijvingstermijn sluit al op 15 juni en om versterkingen aan te trekken (er wordt gesproken over vier of vijf ervaren speelsters) dringt de tijd.

Duidelijk is dat Jurgen Langenhuizen ermee stopt. De trainer is een masterstudie begonnen voor zijn werk als manager bij een kinderopvangorganisatie in Nijmegen. Ook Eef Kerkhof uit Mill verlaat Venray. De zeventienjarige voetbalster is nu nog actief tussen de jongens van Venray, maar maakt de sprong naar het talententeam van PSV, dat is opgericht als vervanging van het CTO. Trainster op de Herdgang wordt oud-Belgisch recordinternational Aline Zeler, die vorige week haar carrière afsloot bij PSV.