Cornfiel Kroon jr. (rechts in een duel met een speler van Tegelen) gaat zondag opnieuw op titeljacht.
Cornfiel Kroon jr. (rechts in een duel met een speler van Tegelen) gaat zondag opnieuw op titeljacht. Foto: Henk Lammen

'Geen man overboord'

Tegelen-Venray 3-3 (1-1). Doelpunten Venray: John Jongeneel (2x) en Jesper Arts.

Tegelen | De hockeyers van Venray moeten nog een paar dagen wachten op het kampioenschap in de derde klasse. In en tegen Tegelen speelde Venray, dat moest winnen om verzekerd te zijn van de titel, afgelopen zondag met 3-3 gelijk. Op zondag 12 mei gaat Venray thuis tegen Nuth op herhaling.

Door Henk Lammen

Eerder dit seizoen troffen beide teams elkaar op sportpark De Wieën. Gastheer Venray was destijds met een 8-3 zege enkele maatjes te groot voor de Tegelse hockeyers. De thuisploeg wenste afgelopen zondag niet opnieuw als kanonnenvoer te dienen. Tegelen speelde vanaf de eerste minuut brutaal mee en nam bij vlagen het initiatief. Dit leidde in de beginfase tot de openingstreffer van de thuisploeg. Venray schrok toen pas wakker en voerde vervolgens de druk op. De thuisploeg gaf echter geen krimp. Tot in de slotminuut toen spits John Jongeneel op wonderbaarlijke wijze een voorzet van Max Looman binnen wist te tikken. Enkele seconden later gingen beide ploegen met een 1-1 ruststand de kleedkamer in.

Na de pauze pakten de gasten de zaken energieker aan en gingen op jacht naar de broodnodige doelpunten om de titel in de wacht te slepen. Met succes. John Jongeneel (uit een strafcorner) en Jesper Arts brachten Venray op een 1-3 voorsprong. Met nog een kleine tien minuten op de klok leek de ploeg in een zetel te zitten. In de slotfase verknalde een veerkrachtig en fanatiek spelend Tegelen het kampioensfeest door met twee treffers alsnog een gelijkspel af te dwingen. "Respect voor de tegenstander. Ze hebben ons niets cadeau gedaan", was de terechte conclusie van coach Cornfiel Kroon sr. richting de gastheren. Om vervolgens zijn eigen ploeg langs een kritische meetlat te leggen. "We speelden vandaag niet goed genoeg", concludeerde Kroon sr. Hij sloeg daarmee de spijker precies op de kop. "We waren te slordig. In de passing, afwerking en het creëren van kansen. Er werd zeker in de eerste helft ook teveel met de bal gelopen. We speelden niet echt ons eigen spelletje."

'Nu maar tegen Nuth afmaken'

In en rond de dug-out van Venray vlogen na afloop de krachttermen in het rond. Boos en teleurgesteld na de onverwachte deceptie in de slotminuten. Na het gebruikelijke 'ererondje' om het meegekomen Venrayse publiek te bedanken, waren de gemoederen alweer een heel eind gezakt. In de wetenschap dat komende zondag een herkansing wacht in de thuiswedstrijd tegen Nuth ging het richting kleedlokaal. Cornfiel Kroon sr. begreep de teleurstelling van zijn spelers, maar was ook nuchter in zijn analyse. "Er zat vandaag schijnbaar toch meer spanning op de groep dan we dachten. Tijdens de training eerder deze week ging alles nog heel ontspannen en ook in de aanloop naar de wedstrijd heb ik weinig gemerkt. Maar ja, er is nog geen man overboord."

Met nog vier duels voor de boeg is de voorsprong op nummer twee Bemmel nog steeds elf punten. Bij winst is Venray verzekerd van het kampioenschap. De suggestie dat zijn ploeg misschien liever op eigen veld kampioen wilde worden, verwijst de coach naar het rijk der fabelen. "Natuurlijk is het misschien leuker om thuis kampioen te worden, maar we waren er op gebrand om vandaag de titel te pakken. Dan moeten we het nu maar tegen Nuth afmaken." Het duel op sportpark De Wieën begint zondag om 14.45 uur.