Holthees-speler Stef Janssen in duel met Charly Prijs van De Zwaluw.
Holthees-speler Stef Janssen in duel met Charly Prijs van De Zwaluw. Foto: Jolijn van Goch

'Ieder jaar puzzelen'

Holthees | Met enkel een eerste en een derde elftal is het aantal actieve voetballers binnen Holthees gering. Het is dan ook ieder jaar een uitdaging om het eerste elftal bij elkaar te krijgen. Met het oog op komend seizoen is die puzzel al aardig gelegd. De vijfdeklasser speelde zondagmiddag op eigen veld tegen De Zwaluw uit Oeffelt. De thuisploeg ging uiteindelijk kopje onder: 1-2.

Door Dennis Stiphout

Spelers opleiden om ze vervolgens te laten debuteren in en later zien uit te groeien tot een vaste waarde in het eerste elftal. Het is voor veel profclubs een doelstelling, maar ook in het amateurvoetbal doen veel clubs hun best om jeugdig talent een kans te geven in het vaandelelftal. Voor Holthees is het een haast onmogelijk opgave. De club heeft geen eigen jeugdteams en is voor de invulling van het eerste elftal afhankelijk van spelers die van andere verenigingen komen. Dat gegeven meegeteld heeft trainer John Klaassens niet eens zoveel klagen. Er staat dit seizoen een selectie die in de vijfde klasse F meedraait in de middenmoot en zelfs even mocht dromen van een periodetitel. Zo ver kwam het echter niet.

Met het oog op volgend seizoen lijkt de selectie bij elkaar te blijven, zo geeft voorzitter Noud Cremers voorafgaand aan het duel met De Zwaluw aan. "Het is ieder seizoen een puzzel, maar komend seizoen blijft de selectie grotendeels hetzelfde. Het is nog niet zeker wat er bij komt", aldus Cremers. "Er lopen wat dingen, maar daar kan ik weinig over zeggen. We hebben contacten met een man of vijf." Navraag leert dat de broers Sander en Robin Arts twee van hen zijn. "Zij trainen vrijdag voor de eerste keer mee", verraadt Cremers. Daartegenover staat het vertrek van Ser van Es. De aanvaller uitte enkele weken geleden tegenover de keeperstrainer zijn ongenoegen over een training, waarna Van Es enkele dagen later op het matje moest komen. Na een pittige woordenwisseling met de technische staf besloot Van Es daarop zijn biezen te pakken. Inmiddels is ook broer Robin van Es vertrokken. De toekomst van Ser van Es lijkt bij SSS'18 te liggen.

In het duel met De Zwaluw was de eerste mogelijkheid voor de bezoekers, maar de paal voorkwam de openingstreffer. Holthees kreeg in de persoon van Stef Janssen (rollertje) en Boy Leisiwal (net over het doel) ook nog mogelijkheden voor rust. In de tweede helft zorgde Merijn Elbers voor 0-1. Lang kon De Zwaluw daar niet van genieten, want Janssen kopte na een klein uur spelen de 1-1 binnen. Het publiek werd daarbij op het verkeerde been gezet; vanaf de zijkant leek de bal namelijk niet binnen te vallen, maar niets bleek minder waar.

Holthees kon dat punt echter niet vasthouden. Een kwartier schoot Milan Haerkens De Zwaluw naar de winst: 1-2. De thuisploeg creƫerde daarna nagenoeg niets en zag Marco Rijnen in de blessuretijd een derde tegentreffer voorkomen. Trainer John Klaassens: "Ik vind het heel erg jammer dat we de periodetitel niet pakken. Het wordt nu mijn derde seizoen hier, je hoopt toch een keer een prijs te pakken. Dat is de club en die jongens gegund."

Holthees-De Zwaluw 1-2 (0-0). Doelpuntenmaker Holthees: Stef Janssen. Holthees: Rijnen; Coppus, Ruud Janssen, Roy Janssen, Ingenpas; Wijenberg, Van Stiphout, Jost (68. Jacobs); Leisiwal, Stef Janssen, Wijnstekers.