Extra raadsvergadering

De volgende raadsvergadering is op donderdag 16 mei, om 19.30 uur in het gemeentehuis.

De volgende punten staan op de agenda:

- Vaststellen profielschets voor de burgemeester van Venray.

- Toevoegen van adviseurs aan de vertrouwenscommissie.

Deze raadsvergadering staat in het teken van de profielschets voor de nieuwe burgemeester, die geworven moet worden nu de huidige burgemeester Hans Gilissen zijn vertrek heeft aangekondigd.

Op 16 mei bespreekt de raad de profielschets met de commissaris van de Koning Theo Bovens. Deze schets bevat wensen, verwachtingen en eisen voor een burgemeester. Bij het maken van de profielschets is ook geluisterd naar wat inwoners van Venray belangrijk vinden. Zij konden tijdens de open dag van het gemeentehuis en via een online enquête hun mening geven.

Nadat de raad de profielschets heeft vastgesteld, vertaalt de commissaris van de Koning deze in een vacaturetekst.

De stukken en de overige agendapunten staan op https://venray.raadsinformatie.nl/ of kunt u inzien in het gemeentehuis.

Kent u iemand die een lintje verdient?

Tijdens de afgelopen lintjesregen zijn 10 inwoners van Venray Koninklijk onderscheiden.

Kent u ook iemand die in het zonnetje gezet mag worden voor zijn of haar vrijwilligersactiviteiten? Dan kunt u hem of haar voordragen voor een Koninklijke onderscheiding.

Meer informatie hierover vindt u op www.venray.nl (zoek op: aanvraag koninklijke onderscheiding) of op www.lintjes.nl.

Voor 1 juli

Aanvragen voor Koningsdag 2020 moeten uiterlijk 1 juli 2019 ingediend zijn bij de gemeente. Maak vooraf een afspraak met een van de bestuursassistenten via het Klantcontactcentrum van de gemeente, tel (0478) 52 33 33.

Informatiemiddag
'Het ouder wordend brein'

Zo lang mogelijk op een fijne manier thuis blijven wonen. Ook als het niet meer zo goed met je gaat. Dat is de wens van veel ouderen. Met name in het beginstadium van verschillende ziektes, zoals dementie is dit vaak nog mogelijk. Belangrijk is wel dat de directe omgeving goed voorbereid is. Voldoende kennis en kunde is hierbij essentieel. Daarom organiseert de gemeente Venray samen met Venray Dementievriendelijk en de Centrale van Ouderenverenigingen op 20 mei de informatiemiddag 'Het ouder wordend brein'. Locatie is MFC De Baank, Albionstraat 26 in Leunen.

Het programma:

Toneelvoorstelling 'Vergeten en Verzonken'. Een voorstelling die het ongrijpbare, onbegrijpelijke en onbespreekbare van dementie en depressie bij ouderen voelbaar maakt.
Voor de voorstelling is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en hij wordt drie keer gespeeld: om 13.30 uur, 15.00 uur en 16.30 uur.

Informatieve bijeenkomst over de werking van het geheugen, verschillende soorten geheugens en geheugenstoornissen. Aangevuld met tips voor patiënten, familieleden en begeleiders. De bijeenkomst is van 16.00 – 18.00 uur.

De hele middag is gratis te bezoeken. U moet zich wel even aanmelden. Dit kan tot en met vrijdag 17 mei via secretaris@seniorenvenray.nl. Als u zich aanmeldt voor de toneelvoorstelling, graag ook het tijdstip vermelden.

Vacature

De gemeente Venray is op zoek naar een Senior Beleidmedewerker Economische zaken. Kijk voor meer info op www.banenpleinlimburg.nl. Reageren kan tot
16 mei aanstaande.