Nominatie Vincent van Gogh voor GGZ

Venray | VGZ presenteert negen genomineerden voor de Zinnige Zorg Award 2019.

Negen genomineerden dingen mee naar de publieksprijs die zorgverzekeraar VGZ toekent aan zorgvernieuwingen. 'Daarvoor zijn vooruitstrevende ideeën nodig die de patiënt centraal zetten en die gepaard gaan met minder kosten, omdat verspilling en overdaad worden gemeden. Het kan immers eenvoudiger, slimmer en met meer aandacht voor de patiënt. VGZ zet ze graag in de schijnwerpers', meldt de zorgverzekeraar.

Een van de genomineerden is Vincent van Gogh voor GGZ (Venray): behandeling met beeldbellen. Beeldbellen helpt een cliënt in de behandeling van een angst- of dwangstoornis. Zo is de therapeut virtueel aanwezig in confronterende situaties. Bij Vincent van Gogh gaat 66 procent van de cliënten al na acht weken naar huis om daar de behandeling voort te zetten.

Het Nederlandse publiek bepaalt wie de finalisten worden door te stemmen op een van de initiatieven. Dit kan via de website www.vgz.nl/zinnigezorgaward tussen maandag 13 mei en maandag 3 juni. Een jury beoordeelt op dinsdag 4 juni de drie winnaars. Er zijn drie prijzen: 10.000 euro voor de winnaar, 5.000 euro voor nummer twee en 2.500 euro voor de derde plaats. Met het geld kunnen de zorgaanbieders hun zorginitiatief verbeteren. In 2018 won het project VerpleegThuis van thuiszorgorganisatie Vierstroom. Zowel alle verpleegzorg als de persoonlijke verzorging werd in één pakket en op maat aangeboden. Thuiszorgmedewerkers doen zelfs de was of drinken koffie mee.