V.l.n.r.: Lineke Kempen, André Tonen, Bart en Dianne van der Sterren en  Davey Janssen.
V.l.n.r.: Lineke Kempen, André Tonen, Bart en Dianne van der Sterren en Davey Janssen. Foto: eigen foto

Wederom hoofdsponsor

Venray | Bart en Dianne van der Sterren zijn met hun bedrijf Van de Mortel voor het tweede opeenvolgende jaar hoofdsponsor van het Meerdaags Wandelevenement Venray. Er zijn verschillende redenen waarom ze vorig jaar besloten om zélf contact op te nemen met de organisatie met de vraag of zij hoofdsponsor mochten worden.

Door Dennis Stiphout

'In ieder geval', zo luidt de slogan van Van de Mortel. Het Venrayse, lokaal betrokken, bedrijf regelt de financiële toekomst van haar klanten op het gebied van verzekeringen, hypotheken en bankzaken. Middels deze slogan laten eigenaren Bart en Dianne van der Sterren weten dat Van de Mortel er in elke fase van hun leven voor hun klanten is. "Wij wilden graag een mooi evenement sponsoren dat aansluit bij onze kernwaarden en slogan en vonden in het Meerdaags Wandelevenement een initiatief dat precies past bij Van de Mortel: laagdrempelig, er zijn voor iedereen, en vooral ook maatschappelijk en regionaal betrokken", aldus Bart. "Vandaar dat wij vorig jaar contact op hebben genomen met de Stichting Meerdaags Wandelevenement Venray. De eerste editie was een enorm succes. Dit jaar willen we nog groter uitpakken." Dat laatste lijkt Bart en Dianne op voorhand al gelukt. Één van hun businesspartners, Nh1816, heeft immers toegezegd een extra donatie vanaf 2500 euro voor Stichting ALS te doen. Daarnaast wordt 25 procent van het inschrijfgeld van het evenement gedoneerd aan de Stichting ALS.

De eerste editie was vorig jaar

Oók het evenement pakt groter uit. Het wordt, onder de naam Hensenius Hapt, immers voorzien van een foodtruckfestival. "Het evenement krijgt een heel mooi karakter voor jong en oud wat ook de leefbaarheid van Venray ten goede komt. Ook die leefbaarheid vinden wij erg belangrijk", aldus Bart.

'We willen nog groter uitpakken'

Daarmee zijn de drie belangrijkste factoren (de slogan, de leefbaarheid en het maatschappelijke belang inclusief de donatie) genoemd. Dianne vult aan: "Het is echt een evenement voor iedereen en daarom past het goed bij ons: jong of oud, iedereen kan meedoen, in elke fase van het leven." Zo is er ook een route voor rolstoelgebruikers en een route die over vijf kilometer gaat voor gezinnen met jonge kinderen en/of opa's en oma's.

Zelf trekken enkele medewerkers van de hoofdsponsor óók de wandelschoenen aan. "Op zondag lopen wij mee met onze kinderen en de opa's en oma's. Het thema gezondheid en vitaliteit is voor ons immers ook belangrijk. Wij zien echt dat het een heel mooi, breed Venrays evenement wordt", aldus Dianne.