Rolstoelroutes op zondag 2 juni

Venray | In samenwerking met het GPV (Gehandicapten Platform Venray) zet de organisatie van het Meerdaags Wandelevenement Venray op zondag 2 juni twee rolstoelafstanden uit, van 5 en 10 km.

De deelname is alleen mogelijk op zondag 2 juni. De routes worden uitgezet door het GPV (Gehandicapten Platform Venray) die deze routes vooraf door een rolstoeler laat controleren. Daar waar mogelijk staan de wandelroutes van 5 en 10 km aan de basis van deze routes. Daar waar de routes niet geschikt zijn voor een rolstoel worden alternatieven gemaakt. Het zijn dus, deels, andere routes dan die van de wandelaars. Deelname is alleen toegestaan voor handgedreven of met hulp voortgeduwde rolstoelen. De begeleiders/duwers kunnen gratis deelnemen.

De gemeente Venray heeft enkele weken geleden een kleine strook halfverharding aangelegd in het Vlakwaterbos. Op die manier geeft de gemeente gehoor aan de vraag van rolstoelgebruikers, die ook willen genieten van het bosgebied. Door de aanleg van de halfverharding wordt bovendien het Meerdaags Wandelevenement Venray, dat plaatsvindt op 31 mei, 1 juni en 2 juni, geschikt gemaakt voor rolstoelgebruikers. Tijdens dit wandelevenement wil de organisatie zoveel mogelijk wandelaars en rolstoelers laten kennismaken met het prachtige Venrayse landschap, waar het Vlakwaterbos onderdeel van is.

De achtergrond: Het toeristisch platform Venray is al langer samen met het GPV bezig om rolstoelvriendelijke 'wandel'-routes in Venray aan te leggen, zodat ook deze doelgroep kan genieten van de mooie natuur in Venray. Naast dat de organisatie dit sowieso zelf in Venray wil realiseren, heeft het op een hoger niveau ook te maken met het begrip 'toegankelijkheid'.