Verhuizen reële optie voor Royals

Venray | Honkbalclub Royals wil best plaatsmaken voor een nieuwe ziekenhuisvoorziening op sportpark De Wieën. De vereniging heeft zelfs al een nieuwe locatie op het oog en daar zouden volgens Royals-voorzitter Patrick van Fessem veel partijen van profiteren. "De locatie die de gemeente Venray en VieCurie voor ogen hebben bij het sportpark is logisch, maar dan is er voor ons geen plek meer."

Door Willem Menting

Van Fessem heeft zijn oog laten vallen op een braakliggend terrein tussen Vincent van Gogh voor Geestelijke Gezondheidszorg en basisschool De Hommel. "De grond is in bezit van Vincent van Gogh, maar wellicht valt er samen met andere partijen over te praten. Er is in ieder geval plek genoeg voor ons."

Van Fessem ziet meer kansen voor het terrein. De locatie kan gebruikt worden door de diverse basisscholen in de buurt om buiten te gymmen. "De gemeente Venray wil graag gezond zijn, dus dit lijkt ons een mooie kans. Ook de scouting zou gebruik kunnen maken van het terrein."

Royals heeft op sportpark De Wieën geen clubgebouw en ook wc's en kleedlokalen ontbreken. Er moet op de beoogde locatie volgens Van Fessem wel het een en ander gebeuren. "We vragen niet veel. Met een kantine, twee kleedlokalen, toiletten en een materialenhoek zijn wij tevreden." Op het braakliggende terrein kan volgens Van Fessem gemakkelijk een combinatiehonkbalveld worden aangelegd. Dat wil zeggen dat er zowel jeugd- als seniorenduels kunnen worden afgewerkt. Van Fessem zegt dat gebruikmaken van het nieuwe onderkomen van de hockeyclub geen optie is. "Dat kunnen we niet betalen. Ook is die kantine te ver van het veld af. Honkbal is een kijksport en dat is vanaf de hockeykantine niet te zien. Ook als we kunnen verhuizen hebben we gelden van andere partijen nodig, maar daar kunnen dan wel veel partijen gebruik van maken."

Op de huidige locatie zijn hangjongeren een doorn in het oog van de honkbalvereniging. De dug-outs worden gebruikt als hangplek en dat levert flinke overlast op. "Er worden vuurtjes gestookt op de banken, we vinden overal peuken, wietzakjes, blikjes bier, kapotte flessen en er liggen zelfs regelmatig gebruikte condooms. We hebben het ook regelmatig aangegeven bij de politie, maar het helpt niet."

Royals had plannen om een onderkomen te bouwen op sportpark De Wieën, maar die plannen kunnen volgens Van Fessem de prullenbak in na de bekendmaking van de mogelijke verhuizing van het ziekenhuis. Bijna alle wedstrijden van Royals worden in Boxmeer gespeeld.