De zesde klas van juffrouw Nouwen in 1936
De zesde klas van juffrouw Nouwen in 1936 Oude foto

Zesde klas juf Nouwen

Venray | Er zijn in de loop van de jaren ontelbare klassenfoto's gemaakt en gelukkig zijn er heel veel bewaard gebleven. Een dergelijke foto roept telkens weer herinneringen op aan de schooltijd en aan de klasgenoten van toen.

Sommigen heb je nog in beeld, maar hoe zou het de anderen vergaan zijn? Zijn ze getrouwd, hebben ze kinderen en werken ze buitenshuis? En wat leuk om die gezichten van vroeger weer te zien. Deze foto van de zesde klas van de Ursulinenschool met juf Nouwen is genomen in 1936. Ze had liefst 41 leerlingen onder haar hoede. En er waren in die tijd nog wel grotere klassen; zelfs sommige combinatieklassen telden meer leerlingen.
Voor v.l.n.r.: Riek Janssen; Mia Janssen; Tiny Keijsers; Annie Geurts; Bets van Lipzig; Truus Coopmans; An Fleurkens. Tweede rij v.l.n.r.: Betsie Coenders; Ellie Keijsers; Wies Janssen; Nellie Janssen; Dientje Lemmen; Jeannet Goumans; Corrie Jacobs; Nel Cremers; An Aarts. Derde rij v.l.n.r.: Dien van Aarssen; Noortje Dijkmans; Jo Jacobs; Mientje Kersten; Doortje Janssen; Nellie Fleurkens; Martha van Duynhoven; Doortje Hanen. Vierde rij v.l.n.r.: Agnes van Houdt; An van Lierop; Mia Jacobs; Jo Janssen; Jacqueline Janssen; Drika Janssen; Door Lichteveld; Alda Kupers. In deze rij ontbreekt een naam. Achter v.l.n.r.: Corrie Hootsman; Narda Lenssen; Jacquelien Coenders; Jaquelien Janssen; Nellie Laurensse; Mien van Kessel; Mia Goumans; Paula Goumans.
Foto: Gemeentearchief Venray collectie Harrie Coopmans/Jan van der Putten. Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto's, films, documenten en geluidsfragmenten. Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas en het Genealogisch Archief van de Gemeente Venray inzien.
Werkgroep RooyNet/Historisch Platform Venray