Afbeelding
Foto: eigen foto

Kermisconcert Ons Genoegen Oirlo

Oirlo | De dorpskermis in Oirlo op zaterdag 11 mei wordt dit jaar geopend met een kermisconcert om 16.00 uur door muziekvereniging Ons Genoegen Oirlo. Het concert vindt plaats op het dorpsplein.

Tijdens het kermisconcert gaat de fanfare van muziekvereniging Ons Genoegen Oirlo in samenwerking met Fanfare Dorpsklank Castenray een aantal muziekwerken ten gehore brengen. De fanfares worden een aantal keer versterkt door de leerlingen van basisschool Eigenwijs die hebben deelgenomen aan het project Muziketiers.

In februari is het project gestart, met als doel om kinderen te enthousiasmeren zelf muziek te maken. Het project is begeleid door de muziekdocenten Maarten Rijs, Geert Nellen, Jop Janssen en Geert Jacobs. Elke muziekdocent heeft een demonstratieles gegeven over zijn eigen vakgebied. Vervolgens konden kinderen zich inschrijven bij een van de docenten om proeflessen te volgen. Tijdens het concert gaan de kinderen meedoen met de fanfares en jeugdslagwerkgroep Hard-Slag! De mannen van Hard-Slag! onder leiding van Bart Jeuken gaan zelf een aantal nummers spelen. De fanfares staan tijdens het kermisconcert onder leiding staan van Johan Smeulders, dirigent van fanfare Ons Genoegen Oirlo. Voor de fanfare van Ons Genoegen is het kermisconcert een mooie variatie op het huidige programma. In het najaar gaat de fanfare deelnemen aan het bondsconcours in Roermond in de 2e divisie. Ter voorbereiding op het bondsconcours neemt de fanfare op 16 juni deel aan het Peeltoernooi in Meijel. Kijk ook op www.onsgenoegenoirlo.nl voor meer informatie.