Ruime derbyzege voor SV Venray

Wittenhorst-SV Venray 1-4.

Doelpunten Venray: Jeroen Vullings, eigen doelpunt, Bram Vievermans en Danny Pelzer.

Horst | SV Venray is aartsrivaal Wittenhorst dit voetbaljaar twee keer de baas. Zowel het thuis- als uitduel werd dit seizoen een prooi voor de mannen van trainer Frans Koenen. Venray won zondagmiddag met 1-4 van Wittenhorst in Horst. Dankzij de zege stijgt Venray ten koste van de rivaal een plekje in de eerste klasse D. De ploeg staat nu vijfde. Wittenhorst is terug te vinden op de zesde stek.

De score in Horst werd in de negentiende minuut geopend door Jeroen Vullings. Hij scoorde met een knap afstandsschot. Op slag van rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Verdediger Bart Spreeuwenberg kopte Wittenhorst naar 1-1 uit een hoekschop. Venray kwam na rust op voorsprong dankzij een eigen doelpunt. Jordy Wismans leek de 1-2 te maken, maar hij gaf later toe dat het 'meer een eigen doelpunt was'.

Het duel werd niet veel later beslist door aanvaller Bram Vievermans. Venray zette goed druk en de aanvaller onderschepte de bal. Vievermans bleef rustig en schoot de bal in het doel: 1-3. Wittenhorst kreeg wel kansen om terug te komen in de wedstrijd, maar doelman Sam Stiphout redde onder meer bekwaam op een vrije trap. In de slotfase werd het zelfs nog erger voor de thuisploeg toen Danny Pelzer de eindstand bepaalde op 1-4. Venray is komende zondag vrij.