Myrthe Moorrees poseert trots met de kampioensschaal.
Myrthe Moorrees poseert trots met de kampioensschaal. Eigen foto

Moorrees dolblij met eerste titel

Eindhoven | Ze heeft er lang voor moeten knokken, maar het is Myrthe Moorrees dan eindelijk gelukt. Na acht seizoenen zonder de absolute hoofdprijs is de voetbalster uit Venray (24) met FC Twente landskampioen geworden. Tegen haar oude club PSV werd de titel vrijdagavond binnengesleept. De ploeg uit Enschede won in blessuretijd met 3-2 en toen concurrent Ajax punten verspeelde (1-1 tegen ADO Den Haag, red.) was het kampioenschap een feit. "Dit is fantastisch. Ik heb er zo hard voor gewerkt", zei Moorrees uitgelaten.

Door Willem Menting

Het liep dit seizoen zeker niet altijd op rolletjes voor de voetbalsters van FC Twente. Uiteindelijk ontstond er een ware titelstrijd met Ajax en PSV. Moorrees hield stiekem al rekening met een kampioenswedstrijd in Eindhoven. "Ik heb natuurlijk thuis gerekend en dit scenario kwam al snel naar voren. Het is geweldig om hier met de schaal te staan. Ik heb natuurlijk vier jaar bij PSV gespeeld."

Na het laatste fluitsignaal barstte het feestgedruis nog niet meteen los. Alleen bij puntenverlies van Ajax was de titel namelijk binnen. "De trainer heeft ons niet op de hoogte gehouden van de tussenstand. Na onze wedstrijd pakten we onze mobieltjes erbij en toen werd al snel duidelijk dat het feest was. We hebben het goed gevierd de afgelopen dagen."

Volgens Moorrees is dit het kampioenschap van het collectief. "We waren misschien wel niet dé grote titelkandidaat, maar we hebben altijd geloof in elkaar gehouden en er is iets moois ontstaan. We zijn zestien duels ongeslagen en we zijn blijven gaan. Deze titel voelt geweldig." Komende vrijdag staat het laatste competitieduel met Ajax op het programma. Voor FC Twente staat niks meer op het spel. "Ik heb al aan de trainer gevraagd of ik in de spits mag spelen", vertelt de verdediger lachend.

Wat de toekomst brengt, durft Moorrees nog niet te voorspellen. "FC Twente wil mij graag behouden, maar ik heb altijd de ambitie gehad om naar het buitenland te gaan. Vorig jaar heb ik een aanbieding uit Engeland afgeslagen om kampioen van Nederland te kunnen worden. Dat is nu gelukkig gelukt."