Afbeelding
Foto: SK-Media.nl

A73 uren dicht na verkeersongeval

Smakt | Bij een botsing tussen twee personenauto's op de A73 ter hoogte van Smakt zijn vorige week in de nacht van woensdag op donderdag twee gewonden gevallen. Vanwege het ongeval, dat rond 3.00 uur gebeurde, was de autobaan in de richting van Nijmegen enkele uren afgesloten.

De politie controleerde een auto die betrokken was bij de aanrijding. In de auto, die met hoge snelheid over de snelweg reed en vervolgens tegen een andere auto botste, werden verdachte spullen aangetroffen, zoals jerrycans en twee flessen met slangen eraan. In de jerrycans zat benzine.

De twee inzittenden van de auto die de aanrijding veroorzaakte, zijn door de politie aangehouden. Zij raakten gewond. De bestuurder van de andere auto, die ook tegen de vangrail belandde, bleef ongedeerd. 'Onderzoek moet uitwijzen met welk doel de spullen in de auto lagen', meldt de politie. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval.

Uit voorlopig onderzoek is duidelijk geworden dat de auto die door de verdachte werd aangereden op dat moment een vrachtauto wilde inhalen. De politie komt ook graag in contact met de bestuurder van deze vrachtauto.

Foto: SK-Media.