Afbeelding
Foto:

Nieuw jasje voor mijnVieCuri

Venlo- Venray | MijnVieCuri is het patiëntenportaal waarmee je altijd en overal op een veilige manier toegang hebt tot je medische dossier. Website mijnVieCuri.nl ziet er iets anders uit. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker nog sneller en gemakkelijker de informatie kan vinden die hij zoekt. Verder wordt de website beter toegankelijk voor mensen met een visuele beperking.

Circa 350.000 mensen in Nederland hebben een visuele beperking en kunnen online niet goed gebruikmaken van het internet. Blinden en slechtzienden maken gebruik van speciale brailleapparatuur of tekst-naar-spraakapparatuur om gebruik te maken van internet. Een website moet echter wel erop ingericht zijn dat deze apparatuur werkt.

Door de verbeteringen aan mijnVieCuri wordt het patiëntenportaal ook voor deze groep beter toegankelijk. VieCuri Medisch Centrum werkt continue aan verdere verbetering van haar patiëntenportaal. Door de informatie in mijnVieCuri kunnen patiënten zich beter op een consult met de arts voorbereiden. Met gerichte vragen haal je veel meer uit een gesprek. En eenmaal thuis is het fijn om die informatie nog eens na te lezen en te delen met anderen.

Een ander pluspunt is dat je als patiënt voor bepaalde zaken niet meer afhankelijk bent van openingstijden van het ziekenhuis. Tijdens het gesprek met de arts kan er wel eens wat informatie langs je heen gaan. Via mijnVieCuri kun je resultaten en uitslagen thuis op je gemak nog eens nalezen. Ook als chronische patiënt is het handig om in te loggen zodat ze uitslagen van voorgaande jaren met elkaar kunt vergelijken. Verder staat er een agendaoverzicht van alle afspraken die je in VieCuri hebt of hebt gehad. Ook opnames en operaties zijn hier terug te vinden. De patiënt krijgt hierdoor steeds meer de regie in eigen hand.