'Verschrikkelijke dagen Sri Lanka'

Venray | De aanslagen die afgelopen weekend in Sri Lanka plaatsvonden, hadden hun weerslag op Anton Thurayappah. Thurayappah is geboren in Sri Lanka, maar inmiddels al geruime tijd woonachtig in Venray.

Thurayappah zocht contact met Sri Lanka, maar kon niemand bereiken. "Ik heb twee dagen helemaal geen contact gekregen in Sri Lanka. Pas op dinsdag kon ik mijn moeder weer bereiken. Ik ben de schrik nog niet voorbij. Iedere dag kijk ik op sociale media. Ik heb contact opgenomen en gevraagd hoe het gaat." Thurayappah kwam al snel meer te weten via een online nieuwskrant uit Sri Lanka. Zijn moeder moest van haar zoon horen wat er precies was gebeurd. "Ik moest dat zelf vertellen. Internationaal wordt het sneller verspreid dan daar. Er is veel geblokkeerd. Mijn moeder belde mij zelf op, zij woont in het noorden van het land. De aanslagen zijn gepleegd in het zuiden."

De aanslagen werden gepleegd op kerken en in hotels waar veel toeristen zaten. Het bleek te gaan om een strak gecoördineerde actie die inmiddels is opgeëist door IS. "Iedereen komt bij elkaar in die kerken. In Sri Lanka is ruim zeven procent christen. Als ik daar ben, ga ik ook vaak naar de kerk. Het zijn verschrikkelijke dagen geweest."