Wat staat er nog op het spel?

Het paasweekend zit er weer op en dat betekent traditioneel dat de competities op zijn einde lopen. Over ongeveer een maand, op zondag 26 mei, staat de laatste competitieronde gepland. Peel en Maas zet op een rijtje welke belangen de ploegen in de regio de komende weken nog hebben.

Venray (1D)

De eersteklasser is eigenlijk uitgespeeld. Deelname aan de nacompetitie om promotie is in theorie nog mogelijk, maar zal in de praktijk niet bewerkstelligd gaan worden.

Programma:

28 apr: Wittenhorst (u), 12 mei: Chevremont (t), 19 mei: Deurne (u), 26 mei: Venlosche Boys (t).

SSS'18 (2H)

SSS'18 is samen met Erp en Real Lunet verwikkeld in een hevige strijd om promotie naar de eerste klasse. Met een duel én een punt meer dan Erp en twee punten (bij een gelijk aantal duels) meer dan Real Lunet kan het nog alle kanten op. Op 19 mei staat de absolute kraker op het programma voor het team van Ruud Vermeer, dat dan op bezoek gaat bij Erp. Mocht SSS geen kampioen worden, dan mag het sowieso deelnemen aan de nacompetitie om promotie. De ploeg uit Overloon won immers de tweede periode.

Programma:

12 mei: Sportclub Irene (u), 19 mei: Erp (u), 26 mei: EVVC (t).

Volharding (2H)

Voor middenmoter Volharding is de derde periode het belangrijkste. De ploeg staat daarin tweede achter Real Lunet. Volharding komt de ploeg uit Vught nog tegen, waardoor het team van trainer Johan Vullings alles nog in eigen hand heeft. Het bewerkstelligen van deelname aan het seizoenstoetje zal desondanks nog een aardige klus worden.

Programma:

28 apr: Helvoirt (u), 5 mei: DAW (u), 12 mei: EVVC (t), 19 mei: Real Lunet (u), 26 mei: Vianen Vooruit (t).

Ysselsteyn (3C)

De situatie van de ploeg van trainer Ruud Jenneskens verandert met de week. Dat is ook niet zo raar, gezien de verhoudingen in de derde klasse C. Zoals het er nu uitziet, loopt het uit op een heuse fotofinish. Het verschil tussen de nummer laatst en nummer zes bedraagt slechts zes punten. Ysselsteyn staat nu negende, maar heeft de komende weken zeker nog wat punten nodig om bij de onderste drie plekken (één rechtstreekse degradant en twee deelnemers aan de nacompetitie) weg te blijven.

Programma:

28 apr: MVC'19 (t), 5 mei: Helmondia (t), 12 mei: IVO (u), 19 mei: Helden (t), 26 mei: Laar (u).

Oostrum (4G)

Oostrum is de laatste weken bezig aan een indrukwekkende eindsprint, maar die lijkt te laat te komen om bovenin nog een rol van betekenis te kunnen gaan spelen. Gezien de matige serie duels die de ploeg rond de winterstop neerzette, zal dat niet eens zo onrechtvaardig voelen. Naar beneden hoeft de ploeg van trainer Ron Spruit in ieder geval ook niet meer te kijken.

Programma:

28 apr: Montagnards (t), 5 mei: VVV'03 (u), 12 mei: EWC'46 (u), 19 mei: Hegelsom (t), 26 mei: GFC'33 (u).

BVV'27 (4G)

BVV'27 heeft een gat van zeven punten geslagen met nummer voorlaatst Montagnards en lijkt daardoor niet meer in de problemen te komen. De ploeg uit Blitterswijck staat nu immers op de veilige twaalfde plek. BVV treft de twee ploegen onder zich nog: Montagnards en VVV'03.

Programma:

28 apr: DEV-Arcen (t), 5 mei: Stormvogels'28 (u), 12 mei: Montagnards (u), 19 mei: VVV'03 (t), 26 mei: Meterik (u).

SV United, Leunen, SVOC'01, Sporting ST (5D)

In de vijfde klasse D staat er alleen voor SV United nog wat op de rol. De ploeg dingt nog mee naar het kampioenschap en de komende vier wedstrijden worden daarin erg belangrijk. Leunen, SVOC'01 en Sporting ST komen niet (meer) in aanmerking voor promotie naar de vierde klasse.

Programma SV United:

5 mei: RKSVN (u), 12 mei: Kronenberg (u), 19 mei: Kwiek Venlo (t), 26 mei: Resia'42 (u).

Holthees, Merselo (5F)

Beide ploegen dingen nog mee naar de tweede periode en dus naar deelname aan de nacompetitie om promotie, maar dan moeten ook de uitslagen op de andere velden zowel Holthees als Merselo gunstig gezind zijn.