Afbeelding
Foto:

Veel proefleden hockeyclub Venray

Venray | Bij Mixed Hockey Club Venray (MHCV) hebben ruim 40 kinderen tussen de 4 en 10 jaar meegedaan aan vier proeftrainingen hockey. "Ondanks dat hockey per ongeluk niet in het boekje van de Jeugd Sport Kennismakingsdagen (JSK) genoteerd stond, zijn er toch veel aanmeldingen binnengekomen", aldus Saskia Manders, voorzitster van de Juniorencommissie.

Via de Jeugd Sport Kennismakingsdagen krijgen alle kinderen tot en met groep 8 van de basisschool de mogelijkheid om bij diverse sporten te kijken en mee te doen om zo te ervaren of het een sport is die ze leuk vinden.

Bij MHCV krijgen de kinderen tijdens vier proeftrainingen spelenderwijs enkele basis-hockeyvaardigheden bijgebracht door kundige en gemotiveerde hockeyers van de club. "Deze vier JSK-dagen zijn bij uitstek geschikt om kinderen in kleine groepjes met leeftijdsgenootjes kennis te laten maken met de beginselen van hockey. De JSK-dagen zijn nu voorbij maar kinderen kunnen zich altijd aanmelden en vier keer gratis meetrainen om te kijken of ze het hockeyspel leuk vinden. Dat geldt trouwens voor alle leeftijden", benadrukt Saskia.

MHCV heeft momenteel bijna 500 leden. Zij maken sinds het begin van het hockeyseizoen gebruik van het nieuwe clubhuis. En van het nieuwe inspeelveld van kunstgras. "Het gaat natuurlijk om de hockeysport maar goede faciliteiten, sfeer en leuke activiteiten in een gezellig clubhuis zijn ook erg belangrijk. Dit trekt veel enthousiaste kinderen én ouders aan, ook uit de regio", aldus Annemarie Gerrits, sinds kort secretaris bij MHCV.

Annemarie is 10 jaar coördinator bij de Jongste Jeugd geweest en heeft haar taken onlangs overgedragen aan Michael Engelen. Op de laatste JSK-dag kregen alle deelnemers een certificaat van MHCV Uiteraard mochten de kinderen nog even met MHCV mascotte Hennie de Hockeyhaas op de foto. "Plezier in het spel is het allerbelangrijkste en dat zit wel goed", vervolgt Saskia, "gezien de vrolijke gezichten op het veld!"

Een paar spelers poseren met Hennie de Hockey Haas