Drie duels in vijf dagen voor Merselo

Merselo-VIOS'38 0-2 (0-0).

Merselo-SVS 4-2 (3-1). Doelpuntenmakers Merselo: Bas Litjens (3x), Tim Philipsen.

Merselo-DWSH'18 2-0 (1-0). Doelpuntenmakers Merselo: Tom Michels, Daan Hendriks.

Merselo | De spelers van Merselo waren om en nabij het paasweekend vaker wel dan niet aanwezig op het eigen sportpark. In vijf dagen werden er liefst drie wedstrijden afgewerkt in Merselo. Het leverde de vijfdeklasser zes punten op.

De eerste van drie thuisduels was afgelopen donderdag, toen koploper VIOS'38 afreisde naar Merselo. De ploeg uit Beugen won met 0-2, door twee doelpunten na rust. Merselo was in dat duel absoluut niet de mindere, had via Jord de Keijzer een kans op de voorsprong en leek ook recht te hebben op een penalty. Dat buitenkansje kreeg Merselo niet, terwijl de bal aan de andere kant tien minuten voor tijd wél op de stip ging. In blessuretijd werd op fraaie wijze de tweede treffer tegen de touwen gekopt.

Afgelopen zaterdag was er wél reden tot een feestje in Merselo, toen nummer voorlaatst SVS overtuigend werd verslagen. De ploeg uit Stevensbeek werd een week eerder door Merselo al met 4-0 aan de kant gezet, ditmaal werd het 4-2 voor de geel-zwarten. Al snel werd het 1-0 dankzij een doelpunt van Bas Litjens. Tim Philipsen zorgde na rust voor de 2-0. Uit het niets viel vervolgens de aansluitingstreffer, maar Litjens tikte een kleine tien minuten voor tijd op aangeven van Philipsen de 3-1 binnen. Diezelfde Litjens zorgde in blessuretijd voor de 4-2, nadat SVS eerder de 3-2 had gemaakt.

Afgelopen maandag ontving de ploeg bezoek van DWSH, dat een paar posities onder Merselo staat op de ranglijst. Na een klein half uur spelen kwam Merselo op voorsprong door een doelpunt van Tom Michels. Merselo hielp vervolgens verschillende kansen om zeep. Vlak voor tijd besliste Daan Hendriks het duel definitief. Daarmee kwam er een einde aan de 'Engelse dagen' voor de ploeg van trainer Stef van Asten. "Het hakt er wel in natuurlijk", blikt Van Asten terug. "Op maandag na de wedstrijd zeiden veel spelers dat ze het wel voelden. We hebben van alles gedaan om de duels te verzetten, maar de KNVB lachte ons elke keer al half uit toen we begonnen met bellen. Zij wilden er niet echt aan meewerken. Op een gegeven moment hebben we gezegd: 'We spelen ze maar.' Het is natuurlijk wel een beetje krom."