Vierde zege voor Sporting ST

Sporting ST-VCH 3-1 (2-0). Doelpuntenmakers Sporting ST: Kevin Goldschmidt, Marco Cornelissen, Sven Beurskens.

Swolgen | Sporting ST heeft afgelopen maandag op eigen veld met 3-1 gewonnen van VCH. Het betekende de vierde zege van dit seizoen voor de vijfdeklasser.

De openingsfase was voor Sporting ST, dat na twintig minuten dan ook verdiend op voorsprong kwam. Een schot van Pim Smits kwam via de keeper van VOS voor de voeten van Kevin Goldschmidt, die daar wel raad mee wist: 1-0. De bezoekers werden daarop beter, maar het was de thuisploeg die de voorsprong na ruim een half uur spelen vergrootte. Een goede aanval werd door Marco Cornelissen afgerond. VCH creƫerde voor rust nog twee grote kansen, maar scoorde niet. Na rust waren er aan beide zijdes kansen. Zo hadden Sven Beurksens en Jur Janssen hun vizier niet op scherp staan en behoedde Sporting-doelman Devin de Swart de thuisploeg aan de andere kant enkele malen voor een tegentreffer. Een paar minuten tijd scoorde Beurskens uit een penalty na een overtreding op Jur Janssen. In blessuretijd maakte VCH nog de 3-1, maar die treffer was enkel voor de statistieken. Afgelopen zaterdag ging Sporting onderuit bij Grashoek: 6-2.