Verlies Jumpers'76

Jumpers'76-Yellow Sox 58-79 (33-49). Topscorers Jumpers'76: Dirk Laurense (19 punten), Peter Hoeijmakers (17), Justin Gommans en Jorik Wulterkens (beiden 7).

Venray | In de tweede klasse verloren de basketballers van Jumpers'76 hun laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. In sporthal De Wetteling won nummer drie Yellow Sox uit Bakel met royale cijfers: 58-79. Bij de thuisploeg ontbraken Maarten Wijnen (geblesseerd), Steffan Claessens (ziek) en Claudio Mendes. In het eerste kwart ging het spel lange tijd gelijk op. Na zes minuten pakten de gasten voor het eerst een voorsprong (16-20) en breidden die uit naar een marge van elf treffers: 18-29. In het tweede kwart had de thuisploeg moeite om het spel te maken. Door scores van Peter Hoeijmakers en Dirk Laurense werd de voorsprong van Yellow Sox niet groter maar wist Jumpers'76 ook niet dichterbij te komen. Aan het einde van het kwart vergrootten de gasten de voorsprong naar zestien punten: ruststand 33-49. In het derde kwart begon Jumpers'76 goed met een score van Wouter Oosterbeek maar het was Yellow Sox dat met twee rake driepunters het gat weer verder vergrootte. Jumpers'76 bleef hard werken, zag de achterstand echter groeien naar 25 punten (39-64). In de slotfase werd de marge verkleind tot 17 punten: 47-64. Ook in het slotkwart bleven de gasten beter en nam verdiend de punten mee naar huis. Het verschil bedroeg uiteindelijk 21 punten: 58-79.

Jumpers'76 heeft nog twee inhaalwedstrijden te gaan, maar de datums hiervoor zijn nog niet bekend.