Afbeelding
Foto:

Jubilarissen MGC Venray

Venray | MGC Venray huldigt op zaterdag 27 april voorafgaand aan het koningstoernooi twee jubilarissen. Gerrit Janssen viert zijn 40-jarig jubileum en Huub Straatman zijn 25-jarig lidmaatschap van de club.

Gerrit Janssen startte zijn sportieve loopbaan in het Duitse Siegburg, voordat hij in 1979 lid werd van destijds MGC Vlakwater. Hij speelt nog steeds elke week trouw zijn rondjes en ook in het district Zuid 2, waarvoor het huidige MGC Venray uitkomt, blaast hij zijn partijtje mee. Janssen werd zes keer clubkampioen, de eerste keer in 1984 en de laatste keer in 2016. Hij was ook als teamlid actief aanwezig in 1987, waar hij met het toenmalige MGC Buitenlust, bestaande uit Hans Peeters, Harrie Lenssen en Gerrit Vermeulen, deelnam aan het NK-teams in Doorwerth, nadat de Venrayse ploeg zich als tweede had weten te plaatsen in district Zuid.

In Doorwerth werd een bronzen medaille gewonnen, door achter Boskoop en Lelystad als derde te eindigen. Ook op het bestuurlijke vlak heeft Janssen de nodige ervaring. Hij is jarenlang bestuurslid geweest, waarna hij in 2012 de voorzittershamer overnam van Jan Litjens en tot op de dag van vandaag nog de voorzitter is.

Huub Straatman werd na zijn deelname aan het koninginnetoernooi van 1994 geïnformeerd door oud-voorzitter Hans Peeters over het reilen en zeilen bij MGC Buitenlust en besloot daarop lid te worden. Dat beviel hem prima en speelt tot op de dag vandaag zowel onderlinge competitie, als in de hoofdmacht van Venray, dat in de district Zuid 2 uitkomt. Straatman heeft drie titels op zijn naam staan: in 1997, 2000 en 2004 mocht hij zich clubkampioen noemen.

Afgelopen februari was hij winnaar van de indoortrofee. Hij is niet alleen op sportief vlak actief. Hij nam in 2003 de activiteiten in het tot clubhome omgebouwde De Hoefslag bij het voormalige restaurant Buitenlust over van Jan en Jo Litjens. Ook was hij verantwoordelijk voor baanonderhoud en snoeiwerk rondom de banen en begeleidde hij samen met Jan en Truus van Dijk de competitie van cliënten van het Vincent van Gogh Instituut, dat op Buitenlust regelmatig plaatsvond, alsmede de wintercompetitie op de indoorbanen bij Vincent van Gogh.

Op de foto: v.l.n.r. Huub Straatman en Gerrit Janssen.