Frits Oudenhoven probeert SVOC'er Danny Houwen van de bal te krijgen.
Frits Oudenhoven probeert SVOC'er Danny Houwen van de bal te krijgen. Foto: Jolijn van Goch

Wederom gelijkspel SVOC'01

Leunen | Leunen en SVOC'01 hebben afgelopen maandag in de vijfde klasse met 1-1 gelijkgespeeld. Leunen kwam na ruim een uur spelen op voorsprong door een kopgoal van Erik Beelen; ruim vijf minuten later zorgde Rob Houwen voor de gelijkmaker. Het is al het achtste gelijkspel voor SVOC. Komende zondag staan beide ploegen opnieuw tegenover elkaar, dan in Oirlo.

Door Dennis Stiphout

"Deze hadden we nog niet gehad", lacht SVOC-speler Maikel Wismans na afloop van het duel met Leunen. Zijn ploeg rijgt de remises de laatste weken aaneen. 2-2, 3-3, 4-4 en 5-5: alle uitslagen kwamen dit seizoen al eens voorbij bij SVOC. 1-1 werd het echter nog niet. Door de vele gelijke spelen bungelt de ploeg niet oeverloos onderaan, maar staat het in de middenmoot. SVOC won immers slechts één keer vaker dan hekkensluiter Kronenberg.

Maandagmiddag in Leunen was het voor rust vooral de thuisploeg dat de klok sloeg. De ploeg van trainer Vincent van Sambeek was duidelijk de bovenliggende partij en legde SVOC de wil op. Zo zag Erik Beelen na tien minuten spelen een schot gekeerd door doelman Mike Ellery. Even later was Sjoerd van de Winkel er op aangeven van Ali Tastan dicht bij, maar Ellery redde opnieuw. Ook Tom Riensema en opnieuw Beelen kregen mogelijkheden voor Leunen, maar zij vonden het net ook niet.

Na rust was de eerste grote kans voor de gasten. Rob Houwen verscheen oog in oog met Leunen-doelman Tim Jacobs, maar hij miste. Na ruim een uur spelen was het wel raak. Een lange bal werd door Beelen over de uitkomende Ellery gekopt: 1-0. Na die openingstreffer kreeg Van de Winkel op aangeven van invaller Guus Reintjes de mogelijkheid om het duel in het slot te gooien, maar Van de Winkel treuzelde. Hij hield SVOC daarmee in leven en de gasten profiteerden. Rob Houwen schoot ruim een kwartier voor tijd raak in de lange hoek: 1-1. De gasten werden na die gelijkmaker sterker en kregen in de slotfase zelfs nog mogelijkheden op de overwinning, maar zo ver kwam het niet.

"Op zich vind ik het een terecht punt", aldus Wismans na afloop. "Leunen heeft niet heel veel kansen gehad, wij kregen er ook nog een paar op de 1-2. Het levert wéér een punt op, dit is al het achtste gelijkspel dit jaar." Wismans is bezig aan zijn laatste duels als speler van SVOC. Hij zwaait na dit seizoen af. "Ik heb twee kinderen en het lukt me niet altijd meer om te komen trainen. Dan moet je een keer zeggen dat het genoeg is geweest. We hebben een goede en jonge groep dus die kan nog jaren vooruit. Wie weet pak ik ooit nog wel een keer de draad op, maar op dit moment even niet."

Leunen-trainer Vincent van Sambeek was na afloop absoluut niet blij met het gelijkspel. "Ik vind echt dat we onszelf tekort hebben gedaan. Er lag veel ruimte aan de zijkanten, dus op een gegeven moment zijn we 3-4-3 gaan voetballen. Ik vond het voetballend niet eens verkeerd, de eerste helft was vanuit ons redelijk." Toch braken de gemiste kansen Leunen uiteindelijk dus op. Van Sambeek lijkt de oplossing wel te hebben. "Volgende week spelet Thomas Weijs mee, dan komt het goed."

Beide teams kwamen afgelopen zaterdag overigens ook in actie. Leunen versloeg koploper VOS op eigen veld met 3-2, terwijl SVOC, het zal u niet verbazen, gelijkspeelde. Op bezoek bij VCH werd het 3-3.

Leunen-SVOC'01 1-1 (0-0). Doelpuntenmaker Leunen: Erik Beelen. Doelpuntenmaker SVOC'01: Rob Houwen.

Leunen: Tim Jacobs; Oudenhoven, Riensema, Lenssen, Weijs; Van de Winkel, Van Ool, Stefan Jacobs; Tastan, Claessens (59. Reintjes), Beelen.

SVOC'01: Ellery, Dinghs (70. Willems), Kuijpers, Wismans, Kersten; Gommans (85. Hendrikx), Classens, Sid Peeters (82. Marijn Peeters); Rob Houwen, Danny Houwen, Kleeven.