Vier trotse families uit Castenray met hun tweelingen.
Vier trotse families uit Castenray met hun tweelingen. Foto: Rikus ten Brücke

Vier tweelingen in Castenray

Castenray | In 168 dagen tijd zijn er in Castenray vier tweelingen geboren. Een bijzondere gebeurtenis voor een dorpskern met ongeveer 800 inwoners. Het Venrayse kerkdorp is qua inwoners dus met één procent gegroeid.

Door Willem Menting

De vier tweelingen zorgden ook voor acht apetrotse ouders. Een rondgang leert dat tweelingen vaker voorkomen in de families en dat alle kinderen gezond op de wereld zijn gezet.

Jurre en Jelte

Sinds 27 september vorig jaar zijn Kim Seijkens en Teun Cremers de trotse ouders van eeneiige tweeling Jurre en Jelte. De tweeling doet het volgens kersverse moeder Kim goed. "Het zijn hele makkelijke jongens. Dat hebben ze van hun moeder denk ik", zegt Kim met een glimlach. "Ik neem ze ook overal mee naar toe. We zijn heel trots op onze mannen." Tweelingen zitten bij Kim in haar familie. "Mijn broertje en zusje zijn een tweeling, maar het was wel even wennen toen we hoorden dat we een tweeling kregen, maar het is geweldig."

Jasmijn en Nora

Als enige kregen Maartje Kerstjens en Jeroen Geerets twee meiden. Jasmijn en Nora werden op 29 december geboren in het ziekenhuis in Venlo. "We waren positief verrast toen we hoorden dat we een tweeling kregen. Zelf heb ik een tweelingbroer", vertelt Maartje enthousiast. "In het begin was het flink wennen. Het is natuurlijk een hele grote verandering, maar ik heb veel hulp gehad van mijn moeder en schoonmoeder. De meiden doen het goed, ze groeien flink. We zijn erg trots."

Lars en Daan

Chantal Oudshoorn en Dennis Voesten zijn sinds 16 januari de trotse ouders van Lars en Daan. Met verbazing keek Chantal naar de eerste echo. "We waren eigenlijk voorbereid op één kind, dus het was wel even schrikken. We grapten tegen onze familie al wel over een tweeling. Zowel de vader als de oma van Dennis is immers van een tweeling." De kinderen doen het volgens Chantal hartstikke goed. "Het zijn hele tevreden jongens. Ze groeien goed en beginnen ook al lekker te spelen in de box."

Stan en Luuk

Eva (bijna 2 jaar oud, red.) kreeg er op 14 maart met de geboorte van Stan en Luuk twee broertjes bij. Dat was even wennen voor de dochter van Marjan Cleven en Tom Janssen. "Ze snapt het nog niet helemaal, maar ze wil wel graag voor haar broertjes zorgen. Dat lukt alleen nog niet helemaal, maar ze doen het alle drie hartstikke goed", zegt Marjan trots. Met de drukte vindt Marjan het nog meevallen. "Als ze over een tijdje door het huis rennen, zal het lastiger zijn. Vooralsnog zijn het erg makkelijke en rustige kereltjes."