Weer modeketen op omvallen

Venray | Weer dreigt er een modeketen uit het straatbeeld te verdwijnen. De modeketen Miller & Monroe staat op omvallen. De keten heeft onder meer een vestiging in de Grotestraat in Venray. Vidrea Retail, het moederbedrijf van mode- en lifestyleketen Miller & Monroe, heeft op maandag 15 april uitstel van betaling aangevraagd.

Het moederbedrijf heeft in Nederland 72 winkels en heeft zo'n 550 werknemers in dienst. De winkels blijven voorlopig nog open. De Nederlandse tak van het bedrijf kwam in moeilijkheden, omdat de Duitse zusterorganisatie op 1 maart uitstel van betaling werd verleend. Daardoor kon de Duitse tak niet meer aan de betalingen van de Nederlandse tak voldoen. In het pand van Miller & Monroe in Venray zat tot 2017 modeketen Charles Vögele. Die winkel ging toen failliet. Het retailbedrijf kocht in 2017 onder meer failliete zaken van modeketen Charles Vögele en bouwde deze om tot Miller & Monroe-winkels. De formule richt zich op veertigplussers.

Op=Op Voordeelshop

Voor Op=Op Voordeelshop was er beter nieuws. Budgetdrogisterijketen Op=Op Voordeelshop verdwijnt niet uit de winkelstraten. Het is de directie van de onderneming gelukt investeerders te vinden voor een doorstart, zo meldt een woordvoerder van het bedrijf. Details over de doorstart worden de komende tijd uitgewerkt.