Kennisevenement RooyIn op 18 mei

Venray | Op zaterdag 18 mei van 10.00 tot 17.00 uur vindt het eerste RooyIn kennisevenement plaats. RooyIn is een vervolg op de BurgerTop Venray in 2017.

Het evenement is een plek waar vrijwilligers en bestuursleden van verenigingen en van initiatieven elkaar ontmoeten. Waar mensen ervaringen delen, van elkaar leren en elkaar helpen. Waar bestaande en nieuwe initiatieven iets halen en iets brengen. En ook de plek voor nieuwe vrijwilligers die een vereniging of initiatief (tijdelijk) willen helpen of daar interessante ideeën voor hebben.

Wat kunnen mensen halen en brengen? De bezoeker ontmoet bijvoorbeeld mensen die ervaring hebben met het binden en boeien van vrijwilligers. Of wil je ook zo graag weten hoe jouw biljartclub op een praktische manier AVG-proof wordt? Of zou het fijn zijn om met andere vrijwilligers te bespreken hoe je samenwerkt met de gemeente Venray?

Wat kunnen mensen op 18 mei verwachten? De dag begint met het ontmoeten van de andere aanwezigen. Verder is er volgens de organisatie een 'prikkelend' programmaonderdeel, waardoor de deelnemers nog meer zicht krijgen op trends en ontwikkelingen die voor de vereniging of het initiatief van belang kunnen zijn.

Aansluitend begint het hoofdonderdeel van RooyIn. De deelnemers bepalen zelf de inhoud hiervan; in een aantal rondes worden thema's en vraagstukken besproken die voor het vrijwilligerswerk, de vereniging en het bewonersinitiatief het belangrijkst zijn.

Per ronde wordt een aantal onderwerpen besproken.

RooyIn wordt gehouden bij Gilde Opleidingen aan de Henri Dunantstraat 40 in Oostrum. Inschrijven kan via e-mail info@rooyin.nl.