Jumpers wint in slotseconde

Jumpers'76-EBCG 53-52 (29-25). Topscorers Jumpers'76: Dirk Laurense (14 punten), Peter Hoeijmakers (12) en Ralf Claessens (8).

Venray | De basketballers van Jumpers'76 wonnen thuis met nipt verschil van EBCG: 53-52.

Tegen de gasten, nummer laatst na het terugtrekken van Almonte, moest Jumpers'76 het doen zonder Maarten Wijnen en Claudio Mendes. De thuisploeg begon niet scherp aan de wedstrijd en door twee driepunters nam EBCG brutaal de leiding: 9-14.

Na een time-out liep de Venrayse ploeg door een 9-0 run uit naar 18-14. Het tweede kwart begon met een score van Peter Hoeijmakers. Het spel bleef echter verre van soepel en dat gaf de gasten de gelegenheid terug te komen tot een punt verschil. Door één driepunter van Jorik Wulterkens ging Jumpers'76 toch nog rusten met een voorsprong van vier punten: 29-25. In het derde kwart speelden beide teams slordig en maakten veel fouten. Na drie minuten spelen nam EBCG zelfs een voorsprong (33-34), waarna Jumpers'76 onder aanvoering van Ralf Claessens de achterstand omboog in een voorsprong: 44-39. Het vierde kwart was niet goed, maar bleef tot de slotseconden spannend. Jumpers'76 maakte met nog twintig seconden op de klok gelijk: 52-52. EBCG had nog tijd voor één aanval maar door goed verdedigend werk van Jorik Wulterkens, die de bal afpakte en meegaf aan Peter Hoeijmakers, kon die met slechts 1,4 seconde op de klok met een lay-up de wedstrijd beslissen. Omdat er een fout was gemaakt, moest Hoeijmakers vanaf de vrije worplijn het duel beslissen. De eerste was meteen raak, waarna de tweede mis ging: 53-52. De tijd was echter te kort voor EBCG om nog punten uit het vuur te slepen. Jumpers'76 speelt op zaterdag 20 april in sporthal De Wetteling tegen Bakel. Het duel begint om 16.00 uur.