Verlies TCV

Veenendaal | Zondag 14 april stond de uitwedstrijd tegen Veenendaal op het programma. Doordeweeks kregen het team te horen dat de gravelbanen op het park in Veenendaal nog niet gereed waren en daarom moest worden uitgeweken naar kunstgrasbanen op een ander park in Veenendaal. Middels extra trainingen op kunstgras werd geprobeerd hier in de week voor de wedstrijd op voorbereid.

Aangezien Veenendaal de eerste wedstrijd ook gewonnen had, wist TCV dat het een pittige dag ging worden. Er werd besloten om voor dezelfde opstelling te kiezen als afgelopen keer, aangezien dat gevoelsmatig de beste kansen op winst zou brengen. Demy de Joode nam weer de eerste damesenkel voor haar rekening. Ondanks dat Demy helemaal niet slecht speelde, ging ze er met duidelijke cijfers vanaf: 0-6 2-6. De tweede damesenkel was weer voor Rosil Hesen. Zij speelde evenals vorige week weer een prima wedstrijd en trof dit keer een minder sterke tegenstander: 6-0 6-4 winst. Toen de herenenkels. De sterkste heer van Veenendaal stond niet opgesteld in de enkels. Wouter van der Waerden speelde de eerste herenenkel en hij verloor tegen een heel degelijke tegenstander: 3-6 2-6. Door een knieblessure heeft Wouter weinig kunnen trainen deze winter en daarom mist hij nu nog wat ritme en vertrouwen. Tim Cornelissen speelde de tweede herenenkel. Tims speltype leent zich goed voor het kunstgras, waardoor de wedstrijd uitmondde in een leuke partij met mooie rally's. Zijn tegenstander pakte echter op de belangrijke momenten de punten waardoor Tim het helaas niet echt spannend heeft kunnen maken: 2-6 2-6.

Met een 3-1 achterstand de dubbels in. Vanuit deze positie wist het team afgelopen week nog te winnen, dus er was nog steeds geloof in een goede afloop. Nicole Boots en Marleen Lensen-Custers haalden hun niveau en daarmee een solide overwinning binnen: 6-2 6-2. De herendubbel was heel spannend. Zeker de eerste set waren er kansen voor Wouter van der Waerden en Ron van der Wouw, maar helaas viel het dit weekend net niet de goede kant op: 6-7 en 3-6 verlies. Tijdens de mixdubbels kon er dus nog een gelijkspel uitgesleept worden. Wetende dat dit lastig ging worden, vloog TCV er vol in. Marleen en Ron speelden de eerste mix. Ook hier was het net niet genoeg: 6-7 6-3 6-10 in de supertiebreak. De tweede mix werd gespeeld door Tim en Nicole. Ze gingen goed van start maar wisten helaas de voorsprong niet in setwinst om te zetten. Met 5-7 en 2-6 verlies kwam de eindstand op 6-2 voor Veenendaal. Gezien de tussenstand in het klassement lijkt alles heel dicht bij elkaar te liggen. Iedereen kan van iedereen winnen, waardoor het nog wel eens heel spannend zou kunnen worden. De eerste week viel alles goed voor TCV, de tweede week een paar keer net niet.

Uiteindelijk geen reden voor paniek en volgend weekend weer nieuwe kansen voor een goed resultaat om zo met een goede uitgangspositie de korte stop van twee weken in te gaan.