Afbeelding
Foto:

Cheque voor wensambulance

Venray | De Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Noordelijke Noord-Limburg verraste de Wensambulance Limburg onlangs met een geldbedrag als dank voor de kosteloze presentatie.

De wensambulance en de VPTZ zijn vrijwilligersorganisaties die hulp bieden aan mensen in de laatste levensfase. Met de donatie uit het gereserveerde scholingsbudget voor de vrijwilligers werd door de VPTZ een blijk van waardering gegeven aan het werk van de wensambulance.

De vrijwilligers uit het werkgebied van VPTZ NNL, in de gemeenten Venray, Horst aan de Maas, Gennep en Bergen, krijgen regelmatig bijscholing. Met de presentatie van de Wensambulance Limburg kregen de vrijwilligers van de VPTZ NNL handvaten aangereikt op welke manier zij mensen in contact kunnen brengen voor het vervullen van een wensrit. Deze wensrit komt in de plaats van regulier vervoer omdat dit in de laatste levensfase vanwege fysieke beperkingen niet meer mogelijk is.

De VPTZ kan ondersteuning bieden als duidelijk is dat iemand binnen afzienbare tijd zal overlijden. De ondersteuning van VPTZ wordt gegeven in de eigen vertrouwde omgeving van de cliƫnt. De vrijwilligers staan klaar ter ontlasting van de mantelzorgers (partner, de kinderen, de familie). Door er gewoon 'te zijn' voor degene die gaat sterven, hebben de naasten even een moment van rust. De hulp is kosteloos, is aanvullend aan de zorg van professionele zorginstellingen en wordt zowel 's nachts als ook overdag geboden.

Inzetten als vrijwilliger voor de VPTZ of een beroep doen op ondersteuning? Neem dan contact op met telefoonnummer 06 55790271.