Hockeysters blijven winnen

Venray-Nuth 3-1 (3-0). Doelpunten Venray: Jans Manders, Franka van Beek, Imke Huggers

Venray | De hockeysters van Venray blijven winnen in de vierde klasse. Na een 1-4 zege in het inhaalduel in en tegen Deurne, werd zondag op eigen veld Nuth verslagen: 3-1. Venray staat nu tweede in de stand, een klassering die recht geeft op het spelen van promotiewedstrijden. Tegen Nuth zette Venray vanaf de eerste minuut druk op de gasten. Binnen veertig seconden was het ook raak. Joni van Alst onderschepte de bal en bediende Jans Manders op maat: 1-0. Na 22 minuten werd de score verdubbeld. Stella Wientjens pikte de bal op en Franka van Beek maakte het af met een tip-in. Niet veel later wist Imke Huggers zich knap weg te draaien van de tegenstander en sloeg de bal hard op de plank: 3-0. Dit was tevens de ruststand. De gasten profiteerden van het matige spel van Venray en scoorden 3-1. Nuth kwam vervolgens nog een aantal keer gevaarlijk bij de aansluitingstreffer, maar de verdediging en keeper Kiki Nellen wisten het doel schoon te houden. Vlak voor tijd werd Stella Wientjens hard op haar elleboog geraakt en moest geblesseerd het veld verlaten.

Venray heeft titel voor het grijpen

Venray-HC Nova 6-1 (1-0). Doelpunten Venray: Max Looman en John Jongeneel (beiden 2x), Stan Deeks en Onno Sevenheck.

Venray | Door een royale 6-1 thuiszege tegen HC Nova hebben de hockeyers van Venray de titel voor het grijpen in de derde klasse. Na twee weken rust mag Venray op zondag 5 mei, bij winst in en tegen Tegelen, het kampioenschap vieren. Tegen laagvlieger HC Nova begon Venray en was steeds gevaarlijk voor de goal van de gasten. Dat leidde uiteindelijk tot een mooie openingstreffer van Stan Deeks die de bal hard binnen sloeg. Na de eerste treffer viel de wedstrijd een beetje stil en dat resulteerde in een magere 1-0 voorsprong bij rust. De tweede helft verliep een stuk makkelijker. Na een paar minuten was Max Looman trefzeker met zijn sterke backhand: 2-0. Door een goede aanval kreeg de thuisploeg een paar minuten later een strafcorner. John Jongeneel, die de eerste wedstrijden van de tweede seizoenshelft noodgedwongen moest keepen, sleepte de bal snoeihard in de rechterbovenhoek: 3-0. Daarna volgde al snel de 4-0 en de 5-0 door Onno Sevenheck en Max Looman die zijn tweede maakte. Nova kon ook nog iets terug doen uit een snelle counter (5-1), maar ook Jongeneel maakte met een tip-in zijn tweede van de dag en bracht daarmee de 6-1 eindstand op het scorebord.