Activiteiten voor Speelbos Tienray

Tienray | De werkgroep Speulbos Tienray houdt op zaterdag 20 april tussen 13.30 en 17.30 uur een sponsordoedag in de speeltuin aan de Pastoor Maessenstraat in Tienray. Het doel van de middag is om geld in te zamelen voor de aanleg van een avontuurlijk speelbos bij de dorpsspeeltuin. Alle kinderen, ouders en geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Kettingzaagkunstenaar Roel van Wijlick van Boom tot Beeld geeft een demonstratie van het vervaardigen van houten beelden. Verder bakken en verkopen kinderen van het kidspanel cupcakes en ranja. Ook de barbecue gaat aan.

Daarnaast zijn er creatieve activiteiten als kabouters knutselen en schminken en zijn er buitenspellen. Verder gaat Werkgroep Speulbos deze dag een bord onthullen met een 3D impressie van het speelbos. De kosten van het totale plan, met een kabouterbos, huttenbos en klimbos, bedragen ongeveer 40.000 euro. Het idee voor een speelbos is ontstaan vanuit de wensen van de kinderen van Tienray. Zij vonden de huidige speeltuin saai en klein. Vorig jaar droomden basisschoolkinderen tijdens het kinderdorpspanel over een "extreme make over" van de speeltuin met meer fun en uitdaging. Het idee voor een stoer bos om in te spelen, klimmen en hutten te bouwen was daarmee geboren. Kinderen en ouders hebben daarna de handen ineen geslagen en hebben echt samen een plan ontwikkeld. Daarbij worden zij ondersteund door het Dorpsoverleg Tienray , Stichting 't Speulhuukske, Kern met Pit en de Gemeente Horst aan de Maas. Meer informatie en donaties zijn mogelijk via voorjebuurt.nl/speulbos