Minicursus dagvlinders

Venray | IVN Geijsteren-Venray houdt een minicursus dagvlinders. De minicursus bestaat uit twee delen: een basiscursus voor beginners en de workshop Dagvlinders in mijn omgeving voor gevorderden.

In de basiscursus dagvlinders voor beginners leren de deelnemers tijdens interactieve lessen en een excursie in het veld dagvlinders herkennen. De volgende onderwerpen komen onder meer aan de orde: de levenswijze en leefomgeving van dagvlinders, het verschil tussen dag- en nachtvlinders, welke dagvlindersoorten zijn er en hoe kun je ze herkennen? Er wordt ook aandacht besteed aan soorten die je in je tuin aan kunt treffen en hoe je vlinders en andere insecten helpt door eenvoudige maatregelen in je tuin of in een natuurgebied.

De basiscursus begint op maandag 6 mei om 19.30 uur met een theorieavond in De Kemphaan aan het Kennedyplein in Venray. Op zaterdag 11 mei van 10.30 tot 12.00 uur vervolg theorie in het JUG Alde Schol aan de Dorpstraat 15 in Geijsteren. Aansluitend is er van 13.00 tot 16.00 uur een veldexcursie omgeving Broekberg en Molenbeek in Wanssum.

De kosten voor de basiscursus bedragen 37,50 euro voor niet-leden (leden 27,50 euro). Aanmelden voor 27 april via e-mail secretariaat@ivn-geysteren-venray.nl. De aanmelding is definitief als het cursusgeld is overgemaakt op rekening NL36 Rabo 01563203 ten name van IVN Geijsteren-Venray onder vermelding van basiscursus dagvlinders.