Inloopavond nieuw bedrijventerrein

De gemeente Venray ontwikkelt samen met Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo plannen voor een nieuw bedrijventerrein van 30 hectare. Locatie is ten noorden van het bedrijventerrein Smakterheide. Tijdens een inloopavond voorzien wij u graag van nadere informatie over dit project. Gespreksonderwerpen zijn onder andere de ontsluiting van het terrein, de omgang met natuur en landschap en hoe u een zienswijze zou kunnen indienen. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Uiteraard is er ook voldoende ruimte voor vragen.

De inloopavond is op dinsdag 14 mei van 18.30 tot 20.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Aandacht voor Vraagpunt discriminatie

De gemeente Venray vraagt extra aandacht voor het Vraagpunt discriminatie. Bij het Vraagpunt kan iedereen terecht die zich gediscrimineerd voelt, op wat voor manier dan ook.

Bij discriminatie denken we vaak aan grote en belangrijke thema's. Discriminatie op grond van ras, huidskleur, geloof of seksuele geaardheid. Hele bevolkingsgroepen die worden achtergesteld. Meestal in verre buitenlanden. Maar discriminatie kan ook heel klein en in je eigen omgeving gebeuren. Waarom wordt dat ene jongetje altijd als laatste gekozen in de gymles? Waarom wordt die ene collega nooit gevraagd voor het pubquizteam? Het lijkt klein en onbelangrijk, maar het kan op mensen een grote impact hebben. Ze worden onzeker, trekken zich terug in hun eigen wereldje.

Laagdrempelig

Ook voor die 'kleine', minder opvallende vormen van discriminatie is er het Vraagpunt discriminatie. Het Vraagpunt is de voortzetting van het Antidiscriminatievoorziening Venray. In Venray wordt de voorziening uitgevoerd door Bureau Ikva. Dus heb je het gevoel niet gelijk te worden behandeld, bijvoorbeeld op school, op je werk, in de vereniging of bij het uitgaan? Ga dan naar het Vraagpunt Discriminatie. Ook als je twijfelt over discriminatie of vragen hebt. Het Vraagpunt discriminatie is bereikbaar via 06-40708222, via de website www.respectvenray.nl en op social media onder @RespectonVenray. Je kunt ook terecht op de website www.bureauikva.nl.

Website Venray viert
75 jaar vrijheid is live

Vanaf dinsdag 23 april is de website van Venray Vrijheid Verdraagzaamheid in de lucht. Op www.75-jaar-vrijheid-venray.nl vindt u alle informatie rondom het jaar waarin Venray het einde van de Tweede Wereldoorlog herdenkt, overdenkt en viert.

De site is overzichtelijk ingedeeld. Er is een tijdbalk, waarop alle activiteiten die tussen eind 2018 en 5 mei 2020 plaatsvinden, met de locaties. Alle programma's in Venray en de dertien kerkdorpen zijn te raadplegen. Er staan natuurlijk veel foto's op de site en aangrijpende verhalen over de oorlog en de bevrijding. U vindt er informatie over de commissie die door burgemeester en wethouders is ingesteld om alle initiatieven te coördineren. En over de partners en sponsoren van het project, waaronder de Provincie Limburg, het Nationaal Comité 4 en 5 mei en Europe Remembers.

Subsidie

Op de website vindt u ook informatie over de subsidie die de gemeente Venray voor het feest- en herdenkingsjaar beschikbaar heeft gesteld. De gemeente stelde € 25.000,- ter beschikking om goede initiatieven te steunen.