Afbeelding
Foto:

Bekse Klinkertjes succesvol

Vierlingsbeek | De Bekse Klinkertjes hebben op 6 en 7 april een tweedaags dansevenement gehouden.

Voor het eerst hield de Vierlingsbeekse vereniging een internationaal Europacuptoernooi, met deelnemers uit Nederland, Belgiƫ, Duitsland en Oostenrijk. De Europacup biedt direct kwalificatie voor de Europese kampioenschappen op 3, 4 en 5 mei in het Duitse Hanau bij Frankfurt worden gehouden. Na afloop werd de zaal zo snel als mogelijk gereed gemaakt voor dag twee, alwaar alleen Nederlandse deelnemers hun dansen door de jury komen laten beoordelen.

Het toernooi op zondag is het laatste toernooi voorafgaand aan de Nederlandse kampioenschappen. Solo Fleur Jakobs behaalde een eerste plaats en tevens promotiepunten voor doorstroming naar de sportklasse. Solo Noa Jansen werd in dezelfde categorie vierde en Luca Kersten zesde. Solo Lynn Kersten werd zesde in de categorie solo sportklasse.

De miniorengarde van de Mini Stars werd vijfde en met hun dans als Happy worms in de showcategorie behaalden zij de derde plaats. Juniorengarde Pure behaalde een tweede plaats en ook Showgroep Extreme ging met de tweede plaats naar huis. Showduo Lisanne en Willemien, die dit jaar het thema Dementie uitbeelden werden beloond met een eerste plaats.

Garde hoofdklasse Evolution mocht plaatsnemen op de derde plaats van het ereschavot, waar Explosion net naast de prijzen greep met een vierde plaats in de categorie show modern