Debutant Vissers redt SVOC'01

SVOC'01-VOS 5-5 (3-1). Doelpuntenmakers SVOC'01: Danny Houwen (3x), Giel Vissers (2x).

Oirlo | SVOC'01 heeft afgelopen zondagmiddag in een knotsgek duel met 5-5 (!) gelijkgespeeld tegen koploper VOS. Gezien de posities op de ranglijst een prima resultaat voor SVOC, maar gaandeweg het duel leek er meer in te zitten voor de ploeg van trainer Jeroen Denissen dan enkel een punt.

Zoals wel vaker in de afgelopen weken, kwam SVOC, dat met debutant Sjoerd Classens in de basis startte, ook deze keer op voorsprong. Na zeven minuten spelen was het Danny Houwen die de openingstreffer tegen de touwen. Daarna kwam het technisch vaardige VOS er een paar keer uit, al leverde het bijzonder weinig op. Een vlijmscherpe counter leverde na een kwartier spelen echter toch de gelijkmaker op. SVOC moest zich daarop herpakken en dat lukte. Na ruim een half uur spelen zorgde Danny Houwen voor een nieuwe voorsprong, waarna opnieuw Houwen nog vóór rust voor een hattrick zorgde: 3-1. Na een klein uur spelen was het VOS dat weer terug in de wedstrijd kwam, waarna hét moment van het duel zich aandiende. De scheidsrechter keurde de gelijkmaker van VOS af, nadat de SVOC-grensrechter voor buitenspel had gevlagd. Spelers van VOS uitten hun woede daarop richting de grensrechter, waarop doelpuntenmaker Levi Peters de rode prent kreeg.

Invaller en debutant Giel Vissers, normaliter actief in de JO17-1, maakte een kwartier voor tijd de 4-2 en daarmee leek SVOC op rozen te zitten. SVOC slaagde er echter in om de voorsprong in recordtempo weg te geven. In een fase van drie minuten maakten de gasten uit Venlo drie doelpunten. SVOC zette in de absolute slotfase nog één keer aan. Rik Kleeven soleerde door de defensie van VOS en legde de bal terug op Vissers, die zijn tweede van de middag maakte: 5-5. Dat bleek even later na wat hachelijke situaties voor beide doelen ook de eindstand te zijn.

Trainer Jeroen Denissen blikt terug op een hachelijke middag: "Het is uiteindelijk terecht, maar ook wel een beetje zuur. Het jeugdige elan waarmee we vandaag speelden geeft wel hoop. De wedstrijd tegen Egchel (die SVOC met liefst 6-0 verloor, red.) hebben we in ieder geval ruimschoots goedgemaakt. Nu is het zaak dit vast te houden met het oog op het paasweekend, want met minder dan dit zou je eigenlijk niet meer tevreden moeten zijn."