Afbeelding
Foto: FEM studio

Uniek, regionaal vlees bij Edelbrons

Ysselsteyn | Een regionaal karakter, met een landelijk bereik: dat is wat ambachtelijke slagerij Edelbrons kenmerkt.

Varkens rechtstreeks van de eigen boerderij, maar ook vlees van rund, hert, lam en kip liggen klaar om verder bereid te worden, zodat iedere fijnproever ervan kan genieten. Alles onder één voorwaarde, dat het kwalitatief vlees uit de Peel komt.

Aan passie geen gebrek bij Frank Schepers (varkenshouder) en Joos Truijen (ambachtelijk slager). Middels een bijzondere samenwerking fokken zij al jaren bijzondere varkens om de 'ouderwetse' smaak uit de Peel weer terug te krijgen. Frank houdt zijn varkens op een duurzame manier met het Beter leven 1 ster-concept. Ze zoeken samen de beste varkens uit voor de slachterij.

"Rust is hierbij cruciaal. Stress proef je namelijk terug in het vlees", zegt Joos. Eenmaal terug in de slagerij gaan Joos en zijn collega's aan het werk om hier verschillende authentieke vleesproducten van te maken. Puur natuur, waarbij geen kunstmatige E-nummers worden gebruikt. Zodat de smaak van het échte vlees behouden blijft. "Door het regionale karakter krijgt het vlees een unieke smaak. Een smaak die je nergens anders proeft", weet Joos. Dat deze formule buiten de streek aanslaat, blijkt wel. Frank vult aan: "Afgelopen januari op de Wine Professional (Horecava) merkten we dat er steeds meer vraag kwam naar het vlees van het Peelvarken. We leveren vooral aan horecagelegenheden, groothandels en collega-slagers, ook in Duitsland. We mikken daarbij op het hogere segment in de horeca, waarbij het product soms ook terechtkomt bij restaurants bekroond met een Michelinster."

Toch is Edelbrons er veel aan gelegen om ook de consument in de regio te bereiken. Hiervoor is de slagerij gelegen aan de Ysselsteynseweg 48 in Ysselsteyn drie dagen in de week open. Om de consument de smaak van Edelbrons te laten ervaren, wordt op tweede paasdag van 11.00 tot 17.00 uur een open dag georganiseerd. "Bezoekers kunnen dan ons vlees en barbecue vlees proeven samen met verse salades van De Gastendonk. Tevens hebben wij ook ijs van de Willem III Hoeve om te proeven en is er iets leuks voor de kinderen te doen", besluit Frank.

Voor meer informatie en openingstijden kijk op de website www.edelbrons.nl.
Slagerij Edelbrons, Ysselsteynseweg 48, 5813 BM , Ysselsteyn.

Op de foto: Frank Schepers en Joos Truijen.

Foto: FEM Studio.