Stijn Jochijms (links) en Crisje Wijnhoven onthullen de naam van het gemeenschapshuis.
Stijn Jochijms (links) en Crisje Wijnhoven onthullen de naam van het gemeenschapshuis. Foto: Simone Swinkels

De Zaal is de naam

Blitterswijck | Het vernieuwde en gerenoveerde gemeenschapshuis in Blitterswijck werd afgelopen zaterdag officieel geopend. Onder grote belangstelling en met de muzikale klanken van het St. Antonius Abt Gilde en muziekvereniging Moed en IJver werd ook de naam van het gebouw onthuld.

Stijn Jochijms, voorzitter van jongerencentrum DIM, en Crisje Wijnhoven (93) van de KBO onthulden de naam uiteindelijk. Het vernieuwde gebouw draagt de naam De Zaal. Ook burgemeester Gilissen en drie wethouders van de gemeente Venray waren aanwezig bij het officiële moment. Daarna werd het kunstwerk à la Wilbert onthuld, dat is gemaakt in opdracht van een werkgroepje met de familie van de overleden architect en verenigingsman Wilbert Ingenpass.

De werkgroep van het kunstwerk bestond uit José Ingenpass, Jan-Willem Franssen, Petra Reijnen, Hay Gooren en Vincent Vervoort uit Vierlingsbeek. Het kunstwerk beeldt De Heerlijkheid Blitterswijck van 1229 tot heden uit. Voorafgaand aan de onthulling van het kunstwerk werd hier tekst en uitleg over gegeven in een bomvolle zaal door José Ingenpass. De onthulling van het kunstwerk werd verricht door twee leden van de werkgroep.

Na de officiële handelingen werd het feest voortgezet met een optreden van de feestband Afslag 7. De renovatie van De Zaal is mede mogelijk gemaakt door de inzet van vele tientallen vrijwilligers. Het gebouw is het nieuwe thuis voor tal van verenigingen.

Het kunstwerk à la Wilbert