Gert van Oost (l.), Ronald Bogaard, Tom Thijssen, Frank van der Vleuten. Voor: Kas van Oost.
Gert van Oost (l.), Ronald Bogaard, Tom Thijssen, Frank van der Vleuten. Voor: Kas van Oost. Foto: Red Stars

Titel voor Red Stars

Oegstgeest | Het vaandelteam van Red Stars is kampioen van de tweede divisie A. De Venrayse tafeltennisploeg speelde zaterdag in Oegstgeest gelijk tegen Pecos 2: 5-5. Kas van Oost (2), Ronald Bogaard en Frank van der Vleuten en het dubbel Kas van Oost/ Frank van der Vleuten scoorden de punten.

Door Ron Koenen

De voorsprong op de naaste concurrent bleef daardoor dertien punten met nog een wedstrijd te spelen. Tom Thijssen (26) kwam zaterdag zelf niet in actie, maar reisde wel met zijn ploeggenoten mee naar Oegstgeest. "We maken voor aanvang van de competitie een schema wie welke wedstrijden speelt. De doelstelling vooraf was kampioen worden. Dat is gelukt, maar we hadden zeker niet verwacht dat we met dit verschil de titel zouden grijpen op de voorlaatste speeldag. Ja, we kunnen zeker trots zijn op het stabiele seizoen dat we hebben gespeeld."

De kracht van het team is ongetwijfeld de mix van routine en talent. Youngster Kas van Oost (15) speelde een ijzersterke competitie, maar ook de vijftigers Van der Vleuten en Bogaard kunnen net als de 26-jarige Thijssen terugblikken op een prima seizoen.

"Met Vriendenschaar, Pecos en Hilversum leek de tegenstand niet makkelijk, maar met een aantal dikke uitslagen hebben we het gat met de concurrentie weten te slaan en vervolgens niet meer afgegeven. Of we klaar zijn voor de eerste divisie? Ik denk het wel. Het wordt een mooie uitdaging voor heel het team, maar zeker ook voor een talentvolle speler als Kas. Die is toe aan een hoger niveau. Gelukkig zijn de regels aangepast, waardoor je als promovendus meer kans maakt om je te handhaven. Als we bij de eerste vier eindigen, blijven we in de eerste divisie. Dat moet kunnen", denkt Thijssen.

Voor Thijssen zelf was het kampioenschap ook bijzonder. "Het was eigenlijk voor het eerst dat ik kampioen werd als vast lid van dit team. In het verleden heb ik als invaller weleens wedstrijden met ze gespeeld, maar als je dan kampioen wordt en veel wedstrijden hebt gespeeld, dan voelt dat toch anders. Het blijft altijd leuk, ook voor routiniers als Ronald en Frank."

Komende zaterdag besluit Red Stars de competitie met een uitwedstrijd tegen Hilversum 3, dat zich nog moet zien te handhaven als tweededivisionist.